Nowa spawarka do Robaków
|
Autor |
Wiadomość |
Gomulsky
Uczeń
Liczba postów: 129
Imię: Kuba
Pojazd: Inny
|
RE: Nowa spawarka do Robaków
Ładna maszynka Sam niedawno nabyłem nowy migomat bo stary nie dość, że był pożyczony to jeszcze zaczął mocno świrować podczas spawania.
Co do polecania, czy niepolecania przez sprzedawców to mam mieszane odczucia. Bo z jednej strony wszyscy zachwalają każdy z oferowanych przez siebie sprzętów. A im większą mają na nim marżę tym mocniej go chwalą Z drugiej strony, osobą która może się wypowiedzieć o danym modelu jest tylko i wyłącznie jego użytkownik i tu znów dochodzimy do miejsca, gdzie każda sroczka swój ogon chwali.
Ja postawiłem na Magnum MIG 210 Synergia, przede wszystkim dla tego, że jakiś zrządzeniem losu na stronie lokalnej hurtowni narzędzi znalazłem go w "starej" cenie, czyli o ponad 3 stówy taniej niż obecnie
Moim zdaniem w przypadku urządzeń amatorskich/półamatorskich właściwie wszystkie firmy idą łeb w łeb. Różnice są kosmetyczne, typu tańsza spawarka ma segmentowy wyświetlacz LED, a droższa ciekłokrystaliczny. Tańsza spawarka ma więcej podzespołów mechanicznych wykonanych z tworzyw sztucznych, a droższa więcej z metalu itd. Ale w zasadniczej części jest to dalej jedno i to samo urządzenie.
Kolego Joozek polecam zaopatrzyć się jeszcze w wózek pod ten migomat, bo znając życie raczej prędzej niż później okaże się, że jest pełno miejsc gdzie przydałoby się coś pospawać, a szkoda za każdym razem taszczyć cały sprzęt w rękach.
|
|
22-04-2020 12:30:04 |
|
1 osoba postawiła piwo Gomulsky za ten post:1 osoba postawiła piwo Gomulsky za ten post.
joozek (04-22-2020)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Nowa spawarka do Robaków - Gomulsky - 22-04-2020 12:30:04
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|