Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Ogar 202 Ignasia.
|
Autor |
Wiadomość |
KeiSangi
unfunny boy
Liczba postów: 1,451
Imię: Ignaś
Pojazd: Inny Romet
|
Ogar 202 Ignasia.
Uff. Nareszcie się zdecydowałem i kupiłem silnik yx140 mrf, bez rozrusznika z mikuni 25, wczoraj się namordowałem niemiłosiernie żeby go wpakować w ramę, ale się udało i siedzi. Podnóżek zamontowany, łańcuch też, ale w związku z tym mam parę problemów, na które ktoś może zna remedium:
1. Wydech. Oryginalny nie pasuje naturalnie do silnika yx, bo mocowanie w głowicy jest odrobinkę dalej. I tak nie chciałbym go używać bo jest niemiłosiernie wąski i podejrzewam że dławiłby silnik. Zamówiłem z mrf kolanko i tłumik, ale jeśli też nie będą pasować to co mam zrobić? Ktoś zna jakąś recepturę na wydech? Musiałbym zamówić spawaka od jakichś simsoniarzy, żeby oni mi pospawali wydech pod te wymiary, które potrzebuję?
2. Elektryka. Miało być plug and play, niestety nie jest. W ogarze miałem od silnika dwie kostki i jeden kabelek. YX ma jeśli dobrze pamietam 5 kabelków. Który do którego? Jak to pożenić? Szczegóły jeśli będą potrzebne podam później, kolory kabelków itd.
3. Papierologia. Motorek jest zarejestrowany niestety na ojca jako właściciela i mnie jako współwłaściciela, teraz tatuś się brzydzi moimi machlojami z nielegalnym procederem zmiany pojemności, więc chce żeby przerejestrować go tylko na mnie. Z tego co czytałem to do tej akcji potrzebna mi jest umowa darowizny i wniosek składany w wydziale komunikacji, czy coś jeszcze? Ma ktoś z Was doświadczenie w tej materii?
Przepraszam za neediness, ale jak zapewne widzicie jestem raczej niedzielnym mechanikiem i zdecydowanie brakuje mi profesjonalizmu. I tak jestem dumny z siebie że udało mi się przeprowadzić tą operację chociaż w takim stopniu jak obecny.
Jeżdżę po to by jeździć,
Żyję aby nie żyć
|
|
27-02-2020 11:13:47 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
Ogar 202 Ignasia. - KeiSangi - 27-02-2020 11:13:47
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|