PF 126p FL 1993 by JGNZM
|
Autor |
Wiadomość |
JGNZM
Chartełowiec
Liczba postów: 1,247
Imię: Mikołaj
Pojazd: Romet Chart
|
RE: PF 126p FL 1993 by JGNZM
Bardziej dociskiem bym się zadowolił ale mój zestaw jest już w miarę okej, myślę, że te następne 100k km przejedzie.
Tymczasem złożyłem całe zawieszenie i hamulce, oprócz pompy hamulcowej i przewodów. No ale tym zajmę się dopiero po tym, kiedy lakiernik skończy robotę.
Fiat wygląda już jako tako, przymierzyłem zderzak przedni, maskę i drzwi zamontowałem i spasowałem. W poniedziałek przyjeżdża jeden lakiernik i zobaczymy co on wymyśli.
Jesli ktoś czyta dokładniej posty to będzie mógł tutaj zobaczyć o czym mówiłem z pasowaniem maski. Po przespawaniu zawiasu udało się to doprowadzić do całkiem znosnego wyglądu.
Tutaj pierwszy wdech świeżego powietrza od października
Z przekładnią kierowniczą wyszła grubsza sprawa, bo już cała była pomalowana ale jednak ciekła i próbowałem zdjąć ramię drążków ale nie dało się, bo było zapieczone, zardzewiałe i dowalone na chama. Tam jest wielokarb na stożku i żaden ściągacz (dorabiany i uniwersalne) nie dały rady. Opcja ostateczna w postaci boszki i tarczy do cięcia rozwiązała problem. W poniedziałek jadę po uszczelniacze i mogę ją złożyć. Przy okazji zniwelowałem luz na kołach zębatych.
I nawet udało się wszystko w miarę spasować ze sobą, maskę, drzwi, próg itd. Czyli jednak nie jest aż tak źle z moimi umiejętnościami blacharskimi
I dwie próbki lakieru z klapy spod tablic rejestracyjnych - najładniej zachowany lakier jest w tym miejscu.
Trochę humoru na sobotni wieczór Fiat póki co jeździ tylko silnikiem pchającym (czyli z moją pomocą) ale już można łokieć wystawić.
Bym zapomniał o felgach!
Romet Charteł bogiem mym
Romet Traper nałogiem mym
CZ 3 5 0 zapiernicza tuż pod Z E R O
W sensie zamyka licznik
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 23-02-2020 00:15:33 przez JGNZM.)
|
|
23-02-2020 00:12:14 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: PF 126p FL 1993 by JGNZM - JGNZM - 23-02-2020 00:12:14
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|