PF 126p FL 1993 by JGNZM
|
Autor |
Wiadomość |
JGNZM
Chartełowiec
Liczba postów: 1,247
Imię: Mikołaj
Pojazd: Romet Chart
|
RE: PF 126p FL 1993 by JGNZM
Finalnie, blacharka skończona.
Całe zawieszenie już jest złożone. Teraz czekam tylko za tarczą kotwiczną i felgami z lakierni proszkowej. Wybrałem jednak dość jasny kolor. Jutro lub w czwartek będę je miał u siebie. Na razie założyłem koła 13" z innych Fiatów, po prostu byle stał.
Muszę w końcu umówić się z lakiernikami i ogarnąć przekładnię kierowniczą, bo cieknie a nie mogę sobie poradzić ze zdjęciem ramienia z niej. Musiałbym ogarnąć jeszcze inaczej ściągacz.
Zregenerowałem też resor, czyli wyczyściłem, pomalowałem podkładem i nasmarowałem smarem grafitowym (wapniowym).

Później wziąłem się za składanie zawieszenia. Wszystkie stare elementy wypiaskowane i pomalowane. Amortyzatory nowe. Wszystko zawalone smarem, żeby się za x czasu nie męczyć z zapieczonymi śrubami.

I tak bryka wygląda na zamontowanym zawieszeniu

Zająłem się przez chwilę silnikiem ale postanowiłem, że resztę zrobię jak Fiat będzie u lakiernika.
Co do zrobienia?
-zamontować lewy tylny hamulec kompletny (nie mam jeszcze tarczy kotwicznej)
-umówić lakiernika i czekać na termin
-złożyć silnik
-rozebrać częściowo skrzynię i napawać i przetoczyć półosie w miejscach uszczelniaczy, żeby nie ciekł olej
-umyć skrzynię i pomalować jej uchwyt do budy
-no i oczywiście na sam koniec, po powrocie od lakiernika - złożyć wszystko w całość
 Romet Charteł bogiem mym
 Romet Traper nałogiem mym
 CZ 3 5 0 zapiernicza tuż pod Z E R O
W sensie zamyka licznik 
|
|
19-02-2020 02:23:41 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: PF 126p FL 1993 by JGNZM - JGNZM - 19-02-2020 02:23:41
|