PF 126p FL 1993 by JGNZM
|
Autor |
Wiadomość |
JGNZM
Chartełowiec
Liczba postów: 1,247
Imię: Mikołaj
Pojazd: Romet Chart
|
RE: PF 126p FL 1993 by JGNZM
Kolejne tygodnie mijają, a po Nowym Roku prace wciąż trwają.
Podłoga w 95% oczyszczona, muszę kupić podkład, środek konserwujący i będę mógł działać z konserwacją podłogi.

W międzyczasie wspawałem uchwyt pod lewarek, wspawałem nowe blachy na klapie i belce tylnej, bo było przegnite na wylot.

Dzisiaj odebrałem wał ze szlifu (musiałem kupić nowe gniazdo łożyska od strony sprzęgła), umyłem go w środku i umyłem też blok silnika. Rozebrałem głowicę i dokonałem przeglądu zaworów. Niedługo robię jedno z ważniejszych zamówień, tzn pierścienie, uszczelki, amortyzatory, przewody hamulcowe, panewki korbowodowe.

Jednak silnik jest jeszcze oryginalny
Najbliższy cel to dopasowanie, uzupełnienie i wspawanie całego pasa przedniego wraz z bagażnikiem. Później z założoną maską będę spawał podszybie przednie. A później to już z górki, bo zostanie prawa strona, tj. próg, dół drzwi, nadkola wewnętrzne i mocowania sprężyny tylnej. Po zeskrobaniu bitexu z podłogi od środka jestem dość pozytywnie nastawiony na prawą stronę, bo wydaje się być w lepszym stanie niż strona lewa.
 Romet Charteł bogiem mym
 Romet Traper nałogiem mym
 CZ 3 5 0 zapiernicza tuż pod Z E R O
W sensie zamyka licznik 
|
|
03-01-2020 00:39:46 |
|
1 osoba postawiła piwo JGNZM za ten post:1 osoba postawiła piwo JGNZM za ten post.
joozek (01-03-2020)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: PF 126p FL 1993 by JGNZM - JGNZM - 03-01-2020 00:39:46
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|