| 

Ocena wątku:

- 0 głosów - 0 średnio

- 1

- 2

- 3

- 4

- 5

| 

Romet t1 utrata mocy, wadliwy gaz i wiele innych

| 

| Autor | 
			Wiadomość | 

Devolt303 

Nowy 

Liczba postów: 8 
Imię: Michał 
Pojazd: Romet 50-T-1 

| 

Romet t1 utrata mocy, wadliwy gaz i wiele innych 

W teorii jestem posiadaczem t1 (3-biegowy dezamet 019) od kilku dobrych lat, ale dopiero tego lata miałem możliwość zabrać się za przyjemność naprzemiennej jazdy i naprawy.  
Jest po wymianie wału korbowego od kilku lat, więc z tym nie powinno być problemu. 
Z reguły odpala na raz i na początku jedzie fajnie, dość dobrze reaguje na manetkę gazu, jednak tylko do połowy, ponieważ im dalej przekrecam tym bardziej zachowuje się jakby jej nie było i jedzie na minimalnych obrotach.  
Im dłużej jadę, tym bardziej się nagrzewa (logiczne) i tym mniej mam "aktywnego zakresu" manetki. 
Do tego strasznie traci moc, gdzie na początku pod 10-15° górkę wjeżdża pełną parą, to nagrzany ciągnie jakby miał zdechnąć. 
Problem najprawdopodobniej leży po stronie gaźnika,ale co z nim zrobić, nie wiem.  
Problem jest też z światłami kiedy na prądnicę nakładane jest dodatkowe obciążenie. Po prostu gaśnie, co jest na 99% spowodowane zbyt małym ładunkiem dostarczanym na świecę. Co z tym zrobić, też nie wiem. 
Tak więc zwracam się z prośbą o pomoc. Każda będzie mile widziana.

|  

| 

| 06-10-2018 18:18:43 | 

| 

1 osoba postawiła piwo Devolt303 za ten post:1 osoba postawiła piwo Devolt303 za ten post. 
		gabriel0 (10-07-2018)
	 | 

| Wiadomości w tym wątku | 

Romet t1 utrata mocy, wadliwy gaz i wiele innych -  Devolt303 - 06-10-2018 18:18:43 
 | 

Użytkownicy przeglądający ten wątek:     1 gości

| 

|