ROMET 2370 50-T-1 1977 - kolejny Robak
|
Autor |
Wiadomość |
joozek
senior
Liczba postów: 2,410
Imię: Józek
Pojazd: Inny
|
RE: ROMET 2370 50-T-1 1977 - kolejny Robak
Ciąg dalszy prac.
Skoro schowek gotowy, to pora na jego wyposażenie, oczywiście zgodnie z katalogiem części. Trochę dołożyłem kluczy uniwersalnych ale niestety "śrubokręt" druciany miałem tylko jeden. Wszystko spakowane do torebki narzędziowej mojego projektu. Wszystkie moje Robaki takie mają.
Jako, że T-1 robiony wg plakatu na wystawę, pompka z napisem Made in Poland.
Potem przyszła pora na instalację elektryczną. Główna jej część standard, natomiast instalacja dzwonkowa, lekko zmodyfikowana. Może to i za duże słowo, ale po prostu pociągnąłem dodatkowy przewód minusowy do lampy. Obwód masy zamyka się tylko na odcinku; przycisk na kierownicy - mocowanie brzęczka względem masy.
Uniknąłem więc masowania uchwytu bateryjnego względem obudowy schowków i całej ramy, a co za tym idzie, spadku napięcia na tym odcinku.
Jak to zrobiłem pokazuję na odręcznym schemacie.
Co do tych wkrętów z pcv, chyba będę musiał zrobić tak jak napisałeś i je zastosować, w sytuacji gdy elementy izolacyjne zestawu, będą mi się zwierały. No chyba, że dorobię takie z tekstolitu.
Jako opaski instalacji, użyłem nabyte u Tomasza (Blues) opaski cięte na metry
Teraz przyszła pora na tą część montażu, którą lubię najbardziej - chromowane świecidełka
Zapewne jak zauważyliście, zastosowałem również dzwonek rowerowy ROMET, z rocznika 1977. No i oczywiście nowiutkie chwyty kierownicy z napisem ROMET - współczesne repliki firmy RETRO.
Na koniec kilka zdjęć całości postępów prac z kanapą siedzenia.
Praktycznie pozostały już tylko koła, ale niespodzianka również będzie
[/quote]
Denerwować się, to tracić własne zdrowie z powodu cudzej głupoty
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-07-2018 13:51:19 przez joozek.)
|
|
16-07-2018 13:49:38 |
|
2 użytkowników postawiło piwo joozek za ten post:2 użytkowników postawiło piwo joozek za ten post.
remix301 (07-16-2018), Szatek (07-16-2018)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: ROMET 2370 50-T-1 1977 - kolejny Robak - joozek - 16-07-2018 13:49:38
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości
|
|