ROMET 2370 50-T-1 1977 - kolejny Robak
|
Autor |
Wiadomość |
joozek
senior
Liczba postów: 2,410
Imię: Józek
Pojazd: Inny
|
RE: ROMET 2370 50-T-1 1977 - kolejny Robak
Wczoraj zmarudziłem sporo czasu na przygotowanie detali do reanimacji.
Najpierw uchwyt bateryjny.
Rozebrałem wszystkie detale i okazało się, że ktoś coś już przy nim majstrował. Nie wiedząc czemu, pobielił końcówki przewodów oczkowe, powodując nadtopienie elementów pcv z jednej strony. Kiepsko to wygląda, więc będę musiał poszukać jakiegoś dawcy tych elementów.
Przy okazji Patryku.
Zwróć uwagę, że ten uchwyt, różni się od późniejszego 78 r, kolegi T_NIK, sposobem wyprowadzenia połączeń. U niego są tzw końcówki wsuwane typu "męskiego", a u mnie były końcówki oczkowe z przewodami. Ciekawe jak to było w oryginale???
No cóż, koniec końcem rozebrany, wyczyszczony czeka na wysyłkę do ocynku.
Dopytam jeszcze, w którym miejscu i w jaki sposób, uchwyt bateryjny został podłączony do masy???
Patryku, jeszcze jedno pytanie do Ciebie, do czego są te małe wkręty z pcv???
Potem przyszła pora na kranik SW-8/1. Kupiłem go jakiś czas temu na aukcji, jako tzw "nowy ze starych zapasów". Oczywiście po rozebraniu, okazało się, że nie jest
nowy, a wszystko spieczone resztkami wyschniętego paliwa. Ok, myjka ultradźwiękowa zrobiła swoje, potem już tylko dopracowałem go mechanicznie.
Ostatni brakujący detal - tak mi się wydaje  - to ślimak prędkościomierza.
Długo szukałem właściwego, z rocznika 1977, no i się nie doszukałem  Na chwilę obecną będzie z 1976 r.
Na zdjęciach wygląda bdb, przekładnia idealna, jedynie delikatne przetarcia na obudowie. Oczywiście tak nie wyglądał, stan masakryczny, kupiony na Moto-bazarze za 5 zł. Mycie w benzynie, a potem w myjce, sprawia cuda
W sumie to wszystko, ogólnie dłubanina. Dla tych co czekali na kolejne zdjęcia z przybywania Szerszenia, dwa zdjęcia z przymiarki koła tylnego
cdn ...........
Denerwować się, to tracić własne zdrowie z powodu cudzej głupoty
|
|
13-07-2018 12:34:45 |
|
1 osoba postawiła piwo joozek za ten post:1 osoba postawiła piwo joozek za ten post.
Szatek (07-14-2018)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: ROMET 2370 50-T-1 1977 - kolejny Robak - joozek - 13-07-2018 12:34:45
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|