Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet Pony Monster
|
Autor |
Wiadomość |
Odrestaurator
Majster
Liczba postów: 3,256
Imię: Szymon
Pojazd: Inny
|
RE: Romet Pony Monster
Waga nowych chińskich motorowerów to duża wada, przykład:
-zipp pro 50 (czyli ten ścigacz 50 hahah) waży uwaga 150kg O.o (więcej niż mz 250 - ok 130kg) a wygląda jak conajmniej jakieś 500cc...
v max ma około 60km/h bez blokad, na oryginalnych zębatkach. Boję się wiedzieć jak to przyśpiesza, coś mi się zdaje że dobry składakowiec to objedzie
-mój romet ulep. Silnik 50cc taki sam jak w zippie. W dodatku ma zębatki na moc (tylna z ogara 200 czyli aż 55 zębów, przednia jak najmniejsza czyli 13z)
+ bardzo mała waga
i co? v max 63,8km/h czyli lepiej niż zipp jeszcze nie sprawdzałem jak było by na przełożeniu na szybkość, czyli większa zdawcza mniejsza odbiorcza... 80km/h wydaje się być realne. Kto widział filmiki z ulepem wie jak to rwie na koło.
Ja bym bez wahania wstawiał tam wszędzie w miejsce pięćdziesiątek te 125, czy 140cc. Toż jazda na seryjnej chińskiej 50 to katorga, to w ogóle nie jedzie (jeździłem rometem zk 50 na jazdach także wiem jak to idzie) W mieście to jest chyba gorsze niż rower, tamuje ruch i w ogóle, nie chodzi mi o prędkość maksymalną ale głównie o moc, przyśpieszanie.
Mój Simson
YT: POLMOZBYT
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 16-08-2017 01:21:18 przez Odrestaurator.)
|
|
16-08-2017 01:19:30 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|