Nowe zdobycze, czyli nieśmiertelny Romet Pegaz i Romet Ogar 200
|
Autor |
Wiadomość |
Modzik79
Nowy
Liczba postów: 4
Imię: Miłosz
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Nowe zdobycze, czyli nieśmiertelny Romet Pegaz i Romet Ogar 200
A więc tak,trochę mnie tu nie było, ale cały czas coś się działo przy Ogarkach,Niebieski po ustawieniu zapłonu chodzi jak trzeba i aktualnie robię część estetyczną. Czerwonego złożyłem,ale okazało się ,że jednak nie ma to raczej prawa chodzić bez wymienienia np cylindra,nie chciałem się nawet za to zabierać ,ponieważ nie jest w za dobrym stanie i posłużył jako dawca dla niebieskiego : ) Podarował mi np całą wiązkę i szczęśliwe już mam działające światła
Tu jeszcze nie odświeżona wiązka,później oczywiście rdza została usunięta.
Później padła kolej na "Drut" który trzyma wydech,ponieważ była wsadzona jakaś samoróbka to wyszlifowałem oryginalny,trochę wypolerowałem i jest. Tak, amortyzatory są inne,może na dłużej może i na chwile,ale komfort jazdy 100% lepszy i nie wygląda na wieś
Wymieniłem też.lampę z tyłu, rączkę lewą i dzwignie hamulca przedniego
I to by było na tyle,mam w planach jeszcze zmianę głowicy,wypolerowanie wydechu i niestety znów pomalowanie pokrywy filtra,za krótki czas schnięcia i nieszczelny kranik,wiadomo co się stało,a na koniec taka gwiazdeczka na której mi zależało
Trochę pracy i już było nawet okej
A tak wyglądają złożone
|
|
21-01-2017 13:46:56 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Nowe zdobycze, czyli nieśmiertelny Romet Pegaz i Romet Ogar 200 - Modzik79 - 21-01-2017 13:46:56
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|