Nowe zdobycze, czyli nieśmiertelny Romet Pegaz i Romet Ogar 200
|
Autor |
Wiadomość |
Modzik79
Nowy
Liczba postów: 4
Imię: Miłosz
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Nowa zdobycz,czyli :Romet Pegaz,Romet Ogar 200
silnik cały rozłożyełem i postanowiłem przeprowadzić mu remont żeby "jako tako" to chodziło,a wręcz miałem nadzieję,że nie będzie sprawaił za dużo problemów
Cylinder nigdy nie miał szlifu,i wyglądał jak by nie był zbytnio używany co mnie trochę zdziwiło,ale pozytywnie ! Wcześniej podczas jazdy miałem dziwny problem,ponieważ jechałem tak już
całkiem dobrą prędkością i w pewnej chwili spadał z obrotów i gasł,oczywisćie normalnie odpalalałpo chwili,ale problem się powtarzał,zna ktoś może przyczynę?
Później była kolej na zakup części,a więc przyszła mi paczka,a w niej
-Łożyska
-simeringi
-uszczelki
-komplet śrub
-półksiężyc do kopniaka
-świeca
-papiery do polerowania aluminium
-naklejki Romet,stare jak było widać na zdjęciu zostały wycinane ręcznie
-pierścienie
-dźwignia hamulca przedniego
-pasta polerska
A tu zawartość
Papiery ścierne do polerowania aluminium ? Tak dobrze myślicie zachciało mi się polerować,na początku była myśl o całym silniku,ale zacząłem od dekla sprżegła i robiłem to ręcznie 1 raz,w sumie nie myślałem,że mi się to uda,efekt nie był oczywiście super,ale mi się bardzo podobało
( W trakcie polerowania )
(A tu już po,wiem efekt nie był super,ale przypominam,że polerowałem papierem i to ręcznie,parę godzin zajęło )
Póżniej kupiłem filc i juz było trochę lepiej chociaż straciłem zapał do tego i były one robione tak,aby było
Wiem,że mogłem oddać do polerowania,ale niestety koszty by nie były małe i chciałem coś zrobić po prostu sam
|
|
09-12-2016 18:11:16 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Nowa zdobycz,czyli :Romet Pegaz,Romet Ogar 200 - Modzik79 - 09-12-2016 18:11:16
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|