Nowe zdobycze, czyli nieśmiertelny Romet Pegaz i Romet Ogar 200
|
Autor |
Wiadomość |
Modzik79
Nowy
Liczba postów: 4
Imię: Miłosz
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: Nowa zdobycz,czyli :Romet Pegaz\\Romet Ogar 200 !
"Pegaz" jest cały i zdrowy,jezdzi,odpala,hamuje i na razie lakierowanie odchodzi na bok,ale mam nadzieję,że nie na długo
A aktualnie Tak jak i obiecałem,tak słowa dotrzymuje,Romet Ogar 200 z 89 rocznika,jest to mój 1 romet,kupiony w wakacje za 350 zł,stał około roku,ale właściciel przed oględzinami trochę go ogarnął i odpalił,przy mnie odpalał od 1 kopa,cały był malowany,ogólnie nie najgorzej,ale wiadomo,że profesjonalny zakład to nie był
Był to najlepszy wybór z tych które oglądałem,1 którym normalnie mogłem się przejechać i ogólnie,niestety sprzęgło słabo chodziło i 2 bieg nie wychodził,lecz w okolicy nic lepszego nie było za takie pieniądze a bardzo mi zależało by mieć takie cacko w garażu
A tak wyglądał po zakupie ciekawostka:
Zjeździłem łącznie około 300km,a kupiłem go 30 km od mojej miejscowości,a 5 domów od miejsca gdzie w tamtym czasie pracowałem.
Sprzęgło rozbierałem żeby zobaczyć co się stało,zamiast zabezpieczeń na koszu były jakieś podkładki 2x grubsze niż oryginał,zakupiłem od razu nowe i olej bo po takim czasie nie wiadomo co było w środku,niestety to nie pomogło
Długo się niestety nie nacieszyłem nim
Pomyślicie co sie stało zapewne,a więc tak,po około dniu jazdy oczywiście nie za ciekawej,padło sprzęgło i biegi(automat).Ogar stał może tak około tygodnia i postanowiłem,że wyjmę silnik z ramy,na drugi dzień rozebrałem i zacząłem czyścić.
Tak wyglądał już u mnie,silnik Oczywiście przechodził remont,ale o tym oczywiście w następnym poście,pozdrawiam
|
|
06-12-2016 23:08:18 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Nowa zdobycz,czyli :Romet Pegaz\\Romet Ogar 200 ! - Modzik79 - 06-12-2016 23:08:18
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 4 gości
|
|