Projekt Romet Dzik Enduro.
|
Autor |
Wiadomość |
krystian276
Prezes FS-Garage
Liczba postów: 368
Imię: Krystian
Pojazd: Romet Kadet
|
Projekt Romet Dzik Enduro.
Siemano forumowicze! Długo zastanawiałem się nad założeniem tego tematu, ale decyzja zapadła. Chciałbym wam przedstawić mój projekt Rometa "Dzika" enduro wykonanego z właściwie wszystkiego pod ręką. Nic się nie zmarnowało, rama miała iśc na złom z 2 powodów : 1 brak papierów, 2 była pęknięta. Bak miał urwane uszka, ale to się dospawało. Zaczęło się od przeróbek ramy, standardowy 023 był dla mnie za słaby, a silnik wsk 125 za drogi, wiec trafiło na silnik 223 kupiony za całe 80zł. Początkowo wyglądał on bardziej jak zwykły ogar 200. Schowki od rometa T-1 i standardowy bak i kanapa od ogara.
Ale później wkroczyły grubsze modyfikacje. Wkroczyły lagi od charta, wahacz dostał dokręcone i dospawane dystanse, które dostosowały jego wysokość do wysokości przedniego zawieszenia.
Wyszło nie najgorzej. Ale żeby nie był taki tęczowy postanowiłem go pomalować. A skoro miał być to pojazd niskobudżetowy trafiło na spraye.
Bak dostał niebieski metalik, a rama głęboką czerń. Według mnie zgrało się to dość dobrze.
Na dniach udało się też zdobyć pokiereszowane i pocięte błotniki od wieś tuningowanego ogara 200 które znalazły swoje miejsce w dziku. Oczywiście zostały pomalowane pod kolor tą samą farbą. Między czasie wpadł mały remoncik silnika.
A efekt końcowy wygląda tak:
Nie jest to jeszcze koniec moich prac nad nim, planuję jeszcze dodać górny wydech jak w typowym enduro i opony z kostką.
Napiszcie co sądzicie o projekcie
Każdy kiedyś zaciągnął się z baku
"Legends never die, they become a part of you"
|
|
22-07-2016 02:02:39 |
|
6 użytkowników postawiło piwo krystian276 za ten post:6 użytkowników postawiło piwo krystian276 za ten post.
ananas (07-22-2016), Blusik (07-22-2016), Kanilox (07-22-2016), Odrestaurator (02-11-2017), seler1500 (12-10-2018), wnusiu94 (02-11-2017)
|
Wiadomości w tym wątku |
Projekt Romet Dzik Enduro. - krystian276 - 22-07-2016 02:02:39
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|