Mój Solex Flash 6000
|
Autor |
Wiadomość |
Pinio
Złomowy łowca pierwszej kategorii
![*](http://www.chlopcyrometowcy.pl/images/technik.png)
Liczba postów: 593
Imię: Bartek
Pojazd: Romet Kadet
|
RE: Mój Solex Flash 6000
Więc... Solex został cały wyczyszczony, niestety są takie miejsca do których nie da się dotrzeć bez rozbierania go na części, ale co zrobić.
W niedzielę odbyłem nim przejażdżkę około 40 kilometrów, i przyznam że jeździ się bajecznie ![Big Grin Big Grin](images/smilies/biggrin.gif) . Sprawował się dobrze, nic nie przerywa, zapala od razu.Prędkość osiąga to niewiele mniejszą niż komarek, przy czym nie trzeba pamiętać o zmianie oleju, ubezpieczeniu, przeglądzie, nie ma przelewania gaźnika, przymykania powietrza, akumulatora, ani w zasadzie innych rzeczy o których trzeba pamiętać. Wyciągamy z garażu i od razu jedziemy, słowem pojazd bezobsługowy. Miny przechodniów : bezcenne ![Big Grin Big Grin](images/smilies/biggrin.gif) A zwłaszcza mijanych policjantów. W sumie to mam szczęście że mnie nie zatrzymali, bo Solex wygląda jak motorower, ja bez kasku, świateł i rejestracji.
Zdjęcia
Acha, i jeszcze jedna refleksja mi się nasunęła. Chromowana lampka przednia to zły pomysł, zwłaszcza na słoneczne dni.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-10-2015 21:44:25 przez Pinio.)
|
|
20-10-2015 21:43:09 |
|
1 osoba postawiła piwo Pinio za ten post:1 osoba postawiła piwo Pinio za ten post.
Motorowerzystka (10-20-2015)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Mój Solex Flash 6000 - Pinio - 20-10-2015 21:43:09
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|