Ocena wątku:
- 9 głosów - 3.89 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Wypatrzone na Allegro, Olx itp. - ZZR, Romet
|
Autor |
Wiadomość |
f126
Uczeń

Liczba postów: 163
Imię: Damian
Pojazd: Inny Romet
|
RE: Wypatrzone na Allegro, Olx itp. - ZZR, Romet
(12-10-2015 19:40:22)xsaman napisał(a): Każdy taki cwany a nikt nie załatwi rzeczy w takim stanie ... śmieszą mnie tacy ludzie .. ciekawi mnie jedno ... jak tak się naśmiewają z cen to jak przeżywają fakt że sami nie mają tego 
Na bazarach, giełdach i portalach aukcyjnych obowiązuje złota zasada: towar jest wyceniany przez kupującego. Innymi słowy - przedmiot jest warty tyle, ile ktoś za niego da. Dlatego też wcale nie twierdzę, że nikt tego od ciebie nie kupi za te pieniądze. Może się ktoś znajdzie, i wtedy pogratuluję ci dobrego zarobku. Są różne powody, dla których ludzie przepłacają: jednemu się spieszy, innemu brakuje ostatniego detalu do skończenia roweru, ktoś inny nie orientuje się w cenach, a jeszcze ktoś odpala fajki banknotami i koszty nie grają dla niego roli. Kto bogatemu zabroni ?
Tak czy inaczej - sam wiesz doskonale, że wyceniłeś ten towar "z przytupem"  Rozumiem, że części są nowe. Rozumiem, że wartość takich przedmiotów podnosi oryginalne opakowanie. Ale kto kupi odblaski BEZ MOCOWAŃ za 35 zeta, gdy na allegro ktoś "z naszych" przed chwilą kupił nowe odblaski Z MOCOWANIAMI za 11... No i po co komu foliowy worek, jeśli część ma iść na rower. No chyba, że ma iść do gablotki w salonie.
Jak mówię - każdy ocenia sam czy warto. Myślę, że na tym forum większość osób czuje abstrakcyjność tych cen. Powodzenia w sprzedaży - zupełnie szczerze, po ludzku.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-10-2015 20:01:06 przez f126.)
|
|
12-10-2015 19:58:48 |
|
1 osoba postawiła piwo f126 za ten post:1 osoba postawiła piwo f126 za ten post.
Kanilox (10-19-2015)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Wypatrzone na Allegro, Olx itp. - ZZR, Romet - f126 - 12-10-2015 19:58:48
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 5 gości
|
|