Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Nazwa jak nazwiska z Brazylii, czyli: Romet Universal Jubilat 2
|
Autor |
Wiadomość |
Buka
Składakowiec

Liczba postów: 268
Imię: Michał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: Nazwa jak nazwiska z Brazylii, czyli: Romet Universal Jubilat 2
(14-08-2015 15:40:16)Sołtys napisał(a): Ja bym się remontu tego nie podjął. Może i jestem trochę szalony, ale to już dla mnie zbyt duży hardcore, zwłaszcza patrząc na to, jak rama jest zardzewiała.
Ale uwielbiam szalonych ludzi, także masz moje błogosławieństwo! 
(14-08-2015 07:08:36)Buka napisał(a): (14-08-2015 00:17:33)Dawdzio napisał(a): Pewnie Mertens? Wydaje mi się, że w tym roczniku jest ono oryginalnie.
[...]
Tak, siedzonko Mertens 
Zgadza się, jest oryginalne. Mertens to niemiecka firma (dlatego też ten model siodła możemy czasem odnaleźć w rowerach niemieckich z lat 70. i 80.), od której kupiliśmy licencję na produkowanie tego siodła (i chwała Bogu, bo wcześniejszy typ to było jakieś nieporozumienie pod względem wygody). Wprowadzono je w Rometach w 1975 roku. Przez pierwsze kilka lat był napis Mertens (nie wiem, czy to była pierwsza partia, która była importowana, czy robiona u nas pod tą nazwą), a potem Romet sygnował je swoją nazwą.
Dziękuję za błogosławieństwo  . Rama nie ma dziur ani pęknięć, więc nie ma źle. Na pewno nie zostawię go do "poruszania się jako najtańszy środek transportu". Nie godzi się tak Rometa zostawiać  Takie moje zdanie kropka  .
Jeszcze pytanko: Czy na pewno jego kolor to Niebieski Jasny?
(O Flamingu 2): "No proszę pana tak się składa, że się nie składa"
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 18-08-2015 12:50:03 przez Buka.)
|
|
18-08-2015 12:45:34 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Nazwa jak nazwiska z Brazylii, czyli: Romet Universal Jubilat 2 - Buka - 18-08-2015 12:45:34
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości
|
|