Ocena wątku:
- 1 głosów - 5 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Dziadkowy Orion '82 - co dalej?
|
Autor |
Wiadomość |
slav
Nowy
Liczba postów: 6
Imię: Slawek
Pojazd: Inny Romet
|
Dziadkowy Orion '82 - co dalej?
Koledzy,
Znalazłem z dziadkiem jego stary rower - Romet Orion '82. Przejechałem się nim parę kilometrów i chociaż nie jest to najwygodniejszy rower jakim jeździłem to polubiłem go Ponieważ jego stan nie jest najlepszy stoję przed decyzją co zrobić z nim dalej. Na zabawę w szukanie oryginalnych części chyba nie mam energii. Zastanawiam się czy nie wyremontować go dodając mu trochę nowej mocy a przy okazji nie zmieniając charakteru wyglądu zewnętrznego - tak aby chętniej się po niego sięgało. Dla rowerka to chyba też lepiej bo ktoś będzie nim czasem jeździł
Pomysł na szybko to zamontowanie jakiegoś torpedo kilku-biegowego (nexus 3?), pewnie wymiana korby, łańcucha, być może obydwu kół, nowy hamulec, siodło, nowa sztyca kierownicy (nowa regulowana bądź zamontowałbym taką od Wigry bo też taką znalazłem).
Domyślam się, że napotkam się na różnorakie komplikacje. W związku z tym jeżeli macie doświadczenie, wiecie czego unikać lub na co zwrócić uwagę to proszę dajcie znać. Wszelkie sugestie/inspiracje mile widziane!
Dzięki!
S.
|
|
22-07-2015 10:44:35 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
Dziadkowy Orion '82 - co dalej? - slav - 22-07-2015 10:44:35
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|