Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Chart - cewka zapłonowa i rezystancja impulsatora - wyniki pomiarów
|
Autor |
Wiadomość |
BigSoft
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 1,004
Imię: Przemo
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Chart - cewka zapłonowa i rezystancja impulsatora - wyniki pomiarów
(25-02-2015 21:17:29)Roger napisał(a): Z tym panem to naprawdę porażka, dzis powiedział mi że tych cewek z iskrownika nie da rady wyciągnąć..
Większych bredni dawno nie słyszałem.
Roger napisał(a):Powiedział, że może to być wina kondensatora w module, gdyż jemu nie raz się takie coś zdarzało że ten Chart nie miał iskry albo miał ale nie odpalał i po wymianie tego kondensatora chodził normalnie. Co o tym sądzicie?
Sądzę, że uszkodzona jest cewka zasilająca.
Roger napisał(a):Była by dobra pomimo ze ma 686 niz 800?
Skąd wytrzasnąłeś informację, że sprawna cewka ma mieć rezystancję na poziomie 800 ?! 686 może oznaczać sprawną cewkę, ale nie musi. Była dosyć duża rozbieżność w tych cewkach. Niestety nie ma dostępu do danych fabrycznych, wtedy można by się dowiedzieć jakie parametry ta cewka powinna mieć. Wiem natomiast tyle, że jeśli ma 700 i więcej, to na pewno jest sprawna. Z opinii innych 680 też ujdzie, ale za to ręki sobie uciąć nie dam.
Roger napisał(a):Który iskrownik wybrać? Bardziej podchodzi mi ten pierwszy.
Mi natomiast nie podchodzi, bo wolałbym dać 70zl i mieć cały sprawny iskrownik, a nie taki z uwalonym impulsatorem, który może się w przyszłości przydać. Dodam tylko tyle, że nowy to koszt ok 50zł i ciężko go zdobyć.
Zaczynasz bardzo męczyć. Podaliśmy Ci już milion razy niemal pewną przyczynę niesprawności Charta, a Ty dalej... Zacznij w końcu działać. Rozumiem, że z kasą ciężko, znam to bardzo dobrze. No ale prawda jest taka, że od samej gadaniny nic nie przybędzie...
citroen-XM.pl
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-02-2015 23:24:31 przez BigSoft.)
|
|
25-02-2015 23:20:07 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Chart - cewka zapłonowa i rezystancja impulsatora - wyniki pomiarów - BigSoft - 25-02-2015 23:20:07
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości
|
|