Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Chart - cewka zapłonowa i rezystancja impulsatora - wyniki pomiarów
|
Autor |
Wiadomość |
BigSoft
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 1,004
Imię: Przemo
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Chart - cewka zapłonowa i rezystancja impulsatora - wyniki pomiarów
Z całym szacunkiem dla Pana co grzebie przy Chartach 15 lat, ale stwierdzenie po opisie awarii, że jest to na pewno impulsator, to co najmniej nieodpowiedzialność z jego strony.
Pisałeś już kilka razy o rezystancji cewki zasilającej, która to wynosi niecałe 400 . Napisano Ci już raz albo więcej, że przyczyną problemów jest cewka zasilająca. Ona ma mieć rezystancję w zakresie 700-750 , a Ty dalej drążysz ten temat. Zaraz tu będzie dyskusja na pięć stron o jednym i tym samym w kółko.
Poza tym, stworzyłem specjalny temat właśnie z wykazem parametrów sprawnych cewek prądnicy Charta, wystarczyło tylko poszukać! No bo ileż można odpowiadać na to samo pytanie. Co chwila ktoś pyta jaki opór ma mieć cewka X w Charcie...
LINK: http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=27921
Powtarzam po raz kolejny to co już tu było pisane wymień cewkę zasilającą!.
Jeżeli nie, to kup sobie cewkę ładowania, albo nawiń i podłącz do niej transofrmator 6-9V o wydajności 0,5A lub większej i podłącz do modułu (uzwojenie niskonapięciowe do cewki, 230V do modułu).
Poza tym wyniki pomiarów mogą odbiegać od rzeczywistych wartości, ponieważ:
Roger napisał(a):Baterii nie mam w mierniku, mam przerobione zasilacz
Jaki zasilacz? Miernika nie powinno zasilać się z zasilacza. Przynajmniej nie każdy miernik i nie każdym zasilaczem. Dużo do myślenia powinno dać Ci choćby to, że mimo użycia zasilacza miernik twierdzi, że napięcie jest zbyt niskie, co widać przecież na wyświetlaczu...
citroen-XM.pl
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 25-02-2015 01:03:40 przez BigSoft.)
|
|
24-02-2015 22:04:54 |
|
1 osoba postawiła piwo BigSoft za ten post:1 osoba postawiła piwo BigSoft za ten post.
Simon (02-25-2015)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Chart - cewka zapłonowa i rezystancja impulsatora - wyniki pomiarów - BigSoft - 24-02-2015 22:04:54
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|