Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Jakiego Rometa wybrać?
|
Autor |
Wiadomość |
Diana
Nowy
Liczba postów: 35
Imię: Diana
Pojazd: Inny
|
Jakiego Rometa wybrać?
Witam serdecznie. Mam pewien problem z wyborem odpowiednich rowerów. Ogólnie jestem osobą aktywną, jeżdżę na rowerze cały rok, lubię wycieczki za miasto czy urlopowo popedałować gdzieś w Polsce.
Ze względów zdrowotnych przesiadłam się na Wigry 5 i zakochałam się w Rometach. Na nim dojeżdżam do pracy i pokonuje małe dystanse. Nauczyłam się nie spieszyć. Jednak na dłuższą metę jest to na prawdę nużące. Potrzebuje dość szybkiego roweru na kołach 28, z przerzutkami, hamulcami szczękowymi, błotnikami, bagażnikiem. Taki rower miałby służyć do celów turystyczno-miejskich. Myślałam o Wagancie, Gazeli, Spring 2 na tym forum przeczytałam o Meteorze i wszystko ok tylko, że jestem niską osoba i martwię się rozmiarem ramy. Poza tym potrzebuje pozycji wyprostowanej, długiego mostka, mocno wygiętej kierownicy. Myślę już o zimie, o tym jak sól niszczy lakier, napęd itp. Najlepszy byłby rower też na 28, bez przerzutek z hamulcami szczękowymi. Niby mam Wigraszka, ale jakoś nie jestem przekonana do tego, żeby w zimie się dobrze spisywał. Mam na myśli hamulce i zbyt zwrotną kierownicę. No chyba, że by go przerobić pochować wszystko w piastę, ale to pewnie dość kosztowne. Macie jakieś pomysły?
|
|
22-06-2014 13:16:56 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
Jakiego Rometa wybrać? - Diana - 22-06-2014 13:16:56
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|