Czerwone Ferrari (T25)
|
Autor |
Wiadomość |
Boszu
Bo na gumie, latać umie!
Liczba postów: 604
Imię: Jacek
Pojazd: Inny
|
RE: Czerwone Ferrari (T25)
(29-04-2014 23:13:03)motoryniarz123 napisał(a): (28-04-2014 21:51:46)Boszu napisał(a): Miałem jutro brać się za hamulec (bo ziemniaki posadzone), ale w końcu zaczynam od jutra pracę (w sumie tylko próba, którą pewnie uda mi się że tak powiem "zdać") tak że pracę albo przełożę na sobotę, albo na inne wolne dni.
Jak uda ci się wymienić taśmy bez ściągania zwolnicy z pochwą to masz u mnie pełen respekt
(28-04-2014 21:51:46)Boszu napisał(a): I mam pytanie do tych co mają Ruskie. Idzie wężyk od wtrysków do baku, i przy baku jest rozdzielacz na 3 części, jedno do baku przykręcone, drugim idzie ten wężyk od wtrysków i trzeci mam założony wężyk i na końcu zaklepany. Dokąd on powinien iść?? Bo chciał bym całość zrobić tak jak powinna być. A nie tak jak mój tata na kombinował, że teraz działać nie chce.
Widzę że masz przerobiony układ paliwowy, pewnie rurki wstawione z czegoś innego, bo prawidłowo te rurki od wtrysków idą tylko do baku bez żadnego trojaka, służą one do odprowadzania nadmiaru ropy.
Ehh... Pisałem że nie będę wymieniał TAŚMY!!!! Tylko ją naprawiał... W skrócie, nie będę jej wciągał. Wyciągał będę tylko jakiś drut/śrubę/coś co ciągnie taśmę i się urwało. (najprawdopodobniej)
I wystarczy to wyciągnąć, lub nawet bez wyciągania po prostu po spawać, lub zrobić nowe i gotowe.
I jeszcze raz... Nie wy-cią-gam ta-śmy...
Co do układu, to on jest przerobiony po 5x już pewnie. Ale wczoraj ojciec przywiózł nowe zaworki, czy ogólnie całą tą część, czyli. Ręczna pompka i to do czego się ją przykręca... Czyli zaworki zwrotne itd. (te 2 takie plasztikowe na spreżynkach). Całość jest nowa...
I po wymianie tego, będę mógł się w końcu pozbyć ciągle zawodzącego dołożonego zaworka zwrotnego o którym pisałem (po między wtryskiwaczami i bakiem, czyli na powrocie) i cały układ wreszcie nie będę musiał odpowietrzać popuszczając niektóre śruby itd. Oraz wszystko może zacznie współpracować jak trzeba. (nie wiem skąd mój tato dorwał tą nową część, ale nie wiem czy nie z bazaru/jarmarku, bo w ten dzień był zaraz obok zakładu pracy, w którym pracuje, i często na nim są Ruskie które sprzedają różne swoje sprzęty, w tym części do Traktorów).
Dziś pewnie będzie wymiana. (wiem że święto, ale to dla mnie bardziej zabawa niż praca)
China is POWER!!!
|
|
01-05-2014 13:15:39 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Czerwone Ferrari (T25) - Boszu - 01-05-2014 13:15:39
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości
|
|