Czerwone Ferrari (T25)
|
Autor |
Wiadomość |
Boszu
Bo na gumie, latać umie!
Liczba postów: 604
Imię: Jacek
Pojazd: Inny
|
RE: Czerwone Ferrari (T25)
(15-04-2014 00:01:08)motoryniarz123 napisał(a): I jak twój demon, już po pracach polowych ?
No wczoraj i dzisiaj miał sporo pracy... I oczywiście też nie obyło się bez pierwszych problemów.
Pierwsza rzecz, to mój tato zapomniał o tym, żeby mi powiedzieć o oryginalnej zasłonie zimowej wentylatora. Wczoraj gdy chciałem aby szybciej ostygł, zdjąłem osłonę wentylatora i dopiero ją zauważyłem, że jest. Po zdjęciu jej, dzisiaj nie robiłem żadnego postoju, gdzie wczoraj robiłem ich aż cztery!
Druga sprawa, wymiana jednego filtra paliwa i drugi po płukaniu. Wymiana tylko jedengo, bo tylko jeden nowy był pod ręką. Ale w najbliższym czasie obydwa będą nowe.
Trzecia sprawa, podkręcenie dawki paliwa (zwiększenie). Poprawiła się estetyka pracy oraz mniej kopci na czarno, i lekki przyrost mocy.
Jedna wada która nadal została, to że przerywa na wyższych obrotach, i jak się nagrzeje to ogólnie jest problem z wysokimi obrotami. Tata twierdzi że jeżeli w baku jest mniej jak 15l paliwa to tak już się z nim dzieje, i to od dawna. Ale moim zdaniem jest to coś więcej, i myślę jak się z tym uporać.
Czwarta sprawa którą dopiero dziś zacząłem się interesować, to na 2 i 3 biegu słychać takie stukanie w skrzyni. Podobno jest ono już również od dość dawna... Ale trochę to denerwujące podczas pracy.
No i piąta sprawa, to pewnie w najbliższym czasie w końcu biorę się za naprawę lewego hamulca, w tym według opinii mojego taty, obejdzie się bez ściągania koła itd. Wystarczy ściągnąć fotel, podłogę i pokrywkę hamulca, i powinno udać się go naprawić.
Aktualnie myślę nad przerobieniem nie co elektryki, bo aktualny wyłącznik lubi czasem odskoczyć. I w planie szukanie, i zamontowanie wentylatora wewnątrz. Oraz może pomyślę nad zmianą siedzenia.
A i jak będzie mi się chciało, to wrzucę na YT filmik z odpalenia i pracy, niestety kręcone 2mpx. aparatem telefonu. :/
China is POWER!!!
|
|
23-04-2014 19:49:29 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Czerwone Ferrari (T25) - Boszu - 23-04-2014 19:49:29
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|