Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Wał od okrągłego silnika. Jest sposób na zapłon?
|
Autor |
Wiadomość |
Boszu
Bo na gumie, latać umie!
Liczba postów: 604
Imię: Jacek
Pojazd: Inny
|
Wał od okrągłego silnika. Jest sposób na zapłon?
Mam pytanie, czy ktoś znalazł sposób na przerobienie i ustawienie zapłonu w silniku Kwadratowym 2 biegowym, z wałem od silnika okrągłego?
Bo mam mały problem, naprawiam znajomemu Romeciaka, i okazało się że przed moją "próbą" ustawienia zapłonu, założył on wał od okrągłego silnika. Zauważyłem to od razu po pierwszym podejściu do zapłonu. Próbowałem uporać się z tym, rozwiercając dziurę do regulacji w stojanie. Niestety, nadal brakuje mi dość sporo, aby udało się ustawić to optymalnie. Miałem kilka pomysłów, jak zrobienie nowego miejsca pod klin, przespawanie krzywki starego magneta i pomysł na przestawienie jeszcze bardziej stojanu, i zrobieniem nie co innego mocowania go. (podobnie jak w Jawce).
Ale, pierwsze dwa pomysły odpadają ze względu na brak odpowiedniego osprzętu. Trzeci pomysł, nie wiem czy jest nawet realny, bo może braknąć miejsca między stojanem elektryki, a stojanem biegów. (i tak jest już trochę podcinany)
I czy może ktoś znalazł jakiś sposób, aby zrobić to bez specjalnego sprzętu, i wymiany/regeneracji wału?
Spróbowałem jeszcze ustawić magneto bez klina itd. Ale nawet po dość mocnym dokręceniu, nie zdało to egzaminu i magneto się przestawiło na bardzo wysokich obrotach, i zerwaniu kilka razy ze sprzęgła.
Dodam, że nie chcę też tego zaspawać! (bo gdyby to był mój, to pewnie bym tak zrobił) Tylko chcę zrobić to porządnie...
China is POWER!!!
|
|
27-02-2014 22:42:19 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
Wał od okrągłego silnika. Jest sposób na zapłon? - Boszu - 27-02-2014 22:42:19
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości
|
|