![]() |
Wał od okrągłego silnika. Jest sposób na zapłon? - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Problemy techniczne - Silnik, przeniesienie napędu (/forumdisplay.php?fid=221) +--- Wątek: Wał od okrągłego silnika. Jest sposób na zapłon? (/showthread.php?tid=23252) Strony: 1 2 |
Wał od okrągłego silnika. Jest sposób na zapłon? - Boszu - 27-02-2014 22:42:19 Mam pytanie, czy ktoś znalazł sposób na przerobienie i ustawienie zapłonu w silniku Kwadratowym 2 biegowym, z wałem od silnika okrągłego? Bo mam mały problem, naprawiam znajomemu Romeciaka, i okazało się że przed moją "próbą" ustawienia zapłonu, założył on wał od okrągłego silnika. Zauważyłem to od razu po pierwszym podejściu do zapłonu. Próbowałem uporać się z tym, rozwiercając dziurę do regulacji w stojanie. Niestety, nadal brakuje mi dość sporo, aby udało się ustawić to optymalnie. Miałem kilka pomysłów, jak zrobienie nowego miejsca pod klin, przespawanie krzywki starego magneta i pomysł na przestawienie jeszcze bardziej stojanu, i zrobieniem nie co innego mocowania go. (podobnie jak w Jawce). Ale, pierwsze dwa pomysły odpadają ze względu na brak odpowiedniego osprzętu. Trzeci pomysł, nie wiem czy jest nawet realny, bo może braknąć miejsca między stojanem elektryki, a stojanem biegów. (i tak jest już trochę podcinany) I czy może ktoś znalazł jakiś sposób, aby zrobić to bez specjalnego sprzętu, i wymiany/regeneracji wału? Spróbowałem jeszcze ustawić magneto bez klina itd. Ale nawet po dość mocnym dokręceniu, nie zdało to egzaminu i magneto się przestawiło na bardzo wysokich obrotach, i zerwaniu kilka razy ze sprzęgła. Dodam, że nie chcę też tego zaspawać! (bo gdyby to był mój, to pewnie bym tak zrobił) Tylko chcę zrobić to porządnie... RE: Wał od okrągłego silnika. Jest sposób na zapłon? - blacha99 - 27-02-2014 22:56:57 Od okrągłego , znaczy się od komara ? RE: Wał od okrągłego silnika. Jest sposób na zapłon? - kw112 - 27-02-2014 23:02:24 Ten już by przerabiał ![]() Boszu, wariacie! Daj spokój, bo nie ma sensu, załóż wał od 023(bo chyba o nim piszesz) i ten kolega może zacząć cieszyć się z jazdy. Wymiana wału w tym silniku to 1 godzinka. RE: Wał od okrągłego silnika. Jest sposób na zapłon? - szkp - 27-02-2014 23:04:03 A magneta są identyczne? Nie można zmienić na takie z S38? RE: Wał od okrągłego silnika. Jest sposób na zapłon? - kokosek - 27-02-2014 23:04:54 (27-02-2014 23:04:03)szkp napisał(a): A magneta są identyczne? Nie można zmienić na takie z S38?Ja mam "cenzura" pytanie... Co ci da te magneto? no japi.."cenzura".... RE: Wał od okrągłego silnika. Jest sposób na zapłon? - szkp - 27-02-2014 23:06:41 Dobra, może nie ogarniam o co chodzi, no ale zapłon jest identyczny, wał ma klin w innym miejscu, więc czym się różnią te dwa układy zapłonowe? Chyba miejscem w którym jest garb krzywki? RE: Wał od okrągłego silnika. Jest sposób na zapłon? - kokosek - 27-02-2014 23:09:15 Wał S38, a 023 ma w innym położeniu klin.. Zapłony są te same, w tym że stojan z jednego ma tak jakby przesunięte wszystko pod odpowiedni kąt do tego rodzaju wału. Latwiej mówiąc? jest zrobiony pod ten wał rózni się układem miejsc. Skoro nie wiesz i piszesz bzdety to po co je piszesz? BOszu sory ale nie pomogę bo o tym jeszcze nie myślałem.. Choć w sumie. weż zapłon z s38 i spróbuj cewki nieco inaczej ułozyć ale nie wiem co z platyną RE: Wał od okrągłego silnika. Jest sposób na zapłon? - kw112 - 27-02-2014 23:10:03 (27-02-2014 23:04:03)szkp napisał(a): A magneta są identyczne? Nie można zmienić na takie z S38? Magneto uj wie, wszystko ma w du*ie, magneto głupie jest, obojętne wszystko dla niego jest. takie samo magneto było w prawie wszystkich silnikach, włącznie z 023, S38 SH/ZB4/B4, 019, 017 itd. (27-02-2014 23:06:41)szkp napisał(a): Dobra, może nie ogarniam o co chodzi, no ale zapłon jest identyczny, wał ma klin w innym miejscu, więc czym się różnią te dwa układy zapłonowe? Chyba miejscem w którym jest garb krzywki? Samo to, że miejsce na klin jest w innym miejscu powinno ci powiedzieć czym się różnią. RE: Wał od okrągłego silnika. Jest sposób na zapłon? - szkp - 27-02-2014 23:11:17 Spoko kolego, nie zwróciłem na to zwyczajnie uwagi, nie spinaj się tak. RE: Wał od okrągłego silnika. Jest sposób na zapłon? - kokosek - 27-02-2014 23:16:00 Kolego przepraszamy cię, ale jak widzę takiego ciebie to ![]() ![]() RE: Wał od okrągłego silnika. Jest sposób na zapłon? - Romet drajwerV2 - 27-02-2014 23:20:01 Boszu weź bosza, mała tarcze, natnij nowy rowek, poskładaj, skatujcie, wymiencie wał. RE: Wał od okrągłego silnika. Jest sposób na zapłon? - Damian4570 - 28-02-2014 00:23:14 Wymieńcie wał na ten do 023 - będzie po problemie i bez niepotrzebnego psucia magneta... RE: Wał od okrągłego silnika. Jest sposób na zapłon? - Boszu - 28-02-2014 00:56:04 (27-02-2014 23:02:24)kw112 napisał(a): Ten już by przerabiał Właśnie problem w tym, że kumpel chce zrobić to po jak najmniejszych wydatkach... ![]() (27-02-2014 23:20:01)Romet drajwerV2 napisał(a): Boszu weź bosza, mała tarcze, natnij nowy rowek, poskładaj, skatujcie, wymiencie wał. Wydaje się być proste, ale boszem tego nie zrobi... Musiał bym mieć jakiegoś "mini" bosza z "mini" tarczką. ![]() Jeszcze nad tym pomyślę, chodź tak jak piszecie, najlepszy był by wał od kwadraciaka i problem z głowy, i liczę na to że uda się taki znaleźć! RE: Wał od okrągłego silnika. Jest sposób na zapłon? - kokosek - 28-02-2014 01:00:53 "Właśnie problem w tym, że kumpel chce zrobić to po jak najmniejszych wydatkach... Tongue I dlatego też szukam pomysłu na przerobienie. Chyba, że uda się Jemu lub Mi znaleźć tanio dobry wał od Kwadratowego silnika..." Mam taki Pw! (używka) RE: Wał od okrągłego silnika. Jest sposób na zapłon? - Błażej - 28-02-2014 07:02:09 (27-02-2014 23:16:00)kokosek napisał(a): Kolego przepraszamy cię, ale jak widzę takiego ciebie to Uspokój się, znam się z szkp osobiście i gość ogarnia temat jak mało który tutaj, akurat nie skapował o co tutaj chodziło Co do zapłonu... skoro ja miałem w charcie od komara to uda się i pod wał s 38. Masz klin w innym miejscu z racji tego, że w jednym cylinder jest idealnie prosto 90 stopni do korpusu a w 023 pod kątem. Zapłon musisz obrobić dookoła i porównywać ustawienie krzywki w GMP... w dodatkowym miejscu możesz skminić mocowanie takie jak w jawce Zadnego nowego rowka na klin... człowieku litości wał jest twardy, to nie jest zwykły metal. Po drugie spawanie krzywki ? a wiesz, że magneto ma być bez bicia i ma być wyważone ? a wiesz o tym, że krzywka nie bez powodu jest na swoim miejscu ? a pomyślałeś o biegunowości magnesów ? |