Lepiej Chart czy Zipp?
|
Autor |
Wiadomość |
chart21050
4t-Master

Liczba postów: 1,002
Imię: Konrad
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Lepiej Chart czy Zipp?
No widzę że kolego masz taki dylemat jak ja  Ja jakoś pół roku temu zacząłem się zastanawiać nad zmianą sprzętu. Zbierałem kasę no i wkońcu kupiłem. Nie powiem, w necie opinie były mieszane, jedni chwalili, drudzy odradzali. Mam teraz i charta i GB. No narazie ode mnie dużej opinii na temat GB nie usłyszysz, mam go od ponad tygodnia, nawinąłem przez ten czas 370km  Ogólnie spalanie wyszło mi na poziomie 2-2,3 l na 100km przy mojej jeździe. Więc mniej niż Chart. Mam w GB silnik 50cm3 na razie o przebiegu 13500 km. Trzyma się dobrze, nie wymaga napraw. V-max realny ~ 75km/h więcej nie masz co liczyć z 50cm3 na prostej. Ogólnie 4t jest dla mnie przyjemniejszy niż 027. Wiadomo masz 4 biegi we dwójkę lepiej się jeździ  Mi więcej nie potrzeba, Ładnie wygląda, dobrze jeździ, mało pali. Taki idealny motorower na codzień. Wiem że zaraz będziecie pisać że china to gówno, rozumiem że lubicie zabytki, dobrze ja też, ale jazda na codzień seryjnym chartem była dla mnie uciążliwa ( przez k60b musiałem wkółko przelewać gaźnik) elektryka nie domagała, zresztą czego się spodziewać po tylu letnim motorku. Powiem szczerze że narazie chart stoi i stać będzie, po prostu lepiej mi się jeździ GB, Chartem to mogę sobie pojeździć ale tak dla przyjemności. Więc damix98 chcesz bezawaryjny sprzęt to pakuj w charta ( odpicuj na glanc ) albo kup jakiegoś GB, Zippa. Każdy woli co innego  Ja jestem zadowolony z zakupu i myślę że dobrze zrobiłem. Nowoczesne motorowery mają ładny wygląd, fajne osiągi jak na 4t i mało palą czyli są w sam raz do używania na codzień.  Jak dla mnie to zmieniaj sprzęta  Chyba że zrobisz jak ja. Zostawisz Charta i w przyszłości odrestaurujesz  Na koniec dodam że części do Gb/Zippa czy tam każdego chińskiego 4t kosztują grosze
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2013 21:33:13 przez chart21050.)
|
|
17-09-2013 21:31:53 |
|
2 użytkowników postawiło piwo chart21050 za ten post:2 użytkowników postawiło piwo chart21050 za ten post.
damix98 (09-17-2013), miki1999 (09-18-2013)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Lepiej Chart czy Zipp? - chart21050 - 17-09-2013 21:31:53
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|