Lepiej Chart czy Zipp?
|
Autor |
Wiadomość |
BigSoft
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 1,004
Imię: Przemo
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Lepiej Chart czy Zipp?
Wszystko zależy od tego czego oczekujesz i co Ci się bardziej podoba. Ja osobiście zostałbym przy Charcie. 600zł to i tak nie dużo, a jak będzie dobrze porobiony to objeździ nie jeden chiński skuter w przebiegu ogólnym. Zobacz sobie do mojego tematu - u mnie na liczniku już ponad 10.000km i nadal jeżdżę w każdej pogodzie (nawet w zimie, mój rekord to jazda do pracy 20km w jedną stronę przy -17stC i co? Dowiózł, po czym stał na dworze pod chmurką całe 10h, po czym odpalił i odwiózł mnie do domu kolejne 20km). Światła nie gasną, silnik pali bez problemu. W zasadzie nic przy nim nie robię, tylko leję paliwo i jazda. Wiadomo ma swoje lata, ale co kto lubi. Za czasów pierwszego Charta było podobnie (na oryginalej prądnicy) - na prawdę na tyle kilometrów ile nim przejechałem, to był bardzo mało awaryjny. Chart nadaje się jak najbardziej do codziennej eksploatacji.
Jeżeli natomiast celujesz w wygląd i koniecznie chcesz coś, co wygląda nowocześnie, a zarazem nie wyróżnia się z tłumu (tak moim zdaniem jest - ze względu na to, że dużo tych skuterków jeździ po drogach i wszystkie są b. podobne do siebie, przynajmniej na pierwszy rzut oka) no to chyba pozostaje chinol.
Jest jeszcze kwestia taka, czy masz zamiar kupić później motocykl. Może lepiej Charta porobić do końca i jeździć, i zbierać na motocykl. Wydaje mi się, że Charta później możesz sprzedać za ładną sumkę, jeżeli będzie zadbany, a z chinolami, to już różnie bywa...
Byleś nie sprzedał Charta jakiemuś debilowi, co go zakatuje w polu i wywali na złom. Jakby nie było, to każdy Romet (nie tylko Charty) jest pamiątką po naszej polskiej motoryzacji. "To se ne vrati", więc dbajmy o to, co pozostało.
citroen-XM.pl
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 17-09-2013 20:28:17 przez BigSoft.)
|
|
17-09-2013 20:23:58 |
|
5 użytkowników postawiło piwo BigSoft za ten post:5 użytkowników postawiło piwo BigSoft za ten post.
alek736 (09-17-2013), damix98 (09-17-2013), lada97 (09-19-2013), Marwerick (09-17-2013), Taśma (09-17-2013)
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Lepiej Chart czy Zipp? - BigSoft - 17-09-2013 20:23:58
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|