Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet Wagant i parę pytań
|
Autor |
Wiadomość |
wnusiu94
Moderator Działu Rowerowego
Liczba postów: 3,184
Imię: Adam
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: Romet Wagant i parę pytań
(19-03-2013 00:44:53)manfred napisał(a): dzięki wszystkim za porady, szczególnie wnusiu94
(19-03-2013 00:44:53)manfred napisał(a): Wiem, że wodą nie wypłuka, ale gdzieś przeczytałem jak to się użytkownik Rometa strasznie męczył z tym po deszczu.
Mogła to być wina aluminiowych "pokryw" osłaniających łożyska. W Rometach z lat '80 są one ruchome - obracają się wraz z korbą i kiedy ulegną uszkodzeniu, do środka faktycznie może dostawać się woda. W ZZR'ach było to lepiej rozwiązane - pokrywa była po prostu wkręcana w ramę, dzięki czemu była nieruchoma. Posiadam zarówno Flaminga, jak i kilka Wigry i porównując je ze sobą widać naprawdę sporo "oszczędnościowych" różnic - np. rama ma mniejszą średnicę. Widzieliście kiedyś połamanego Flaminga? Ale my nie o tym.
(19-03-2013 00:44:53)manfred napisał(a): Ps. Naklejki do tego roweru nie do dostania, prócz tych brzydkich z allegro (wolałbym same litery).
Popytaj po znajomych, być może ktoś ma takiego Waganta. Wykonałbyś sobie wtedy przy pomocy kalki szablon napisu, naniósł go na sztywną tekturkę, wyciął, przyłożył do roweru i przejechał pędzlem, sprayem, czy czym chcesz. Efekt mógłby być ciekawy.
Fajny ten Twój Wagant. Który to rocznik? Numer ramy powinien być wybity na główce ramy - pierwsze 2 cyferki to końcówka rocznika. Mam nadzieję, że zmienisz to wstrętne siodło.
Legenda nie umiera nigdy. | Różowy Składak - Zapraszam!
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 19-03-2013 08:36:10 przez wnusiu94.)
|
|
19-03-2013 08:32:07 |
|
|
Wiadomości w tym wątku |
RE: Romet Wagant i parę pytań - wnusiu94 - 19-03-2013 08:32:07
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|