Kupno nowego Rometa lub... auta
|
Autor |
Wiadomość |
PKpeter
Nowy
Liczba postów: 3
Imię: Piotrek
Pojazd: Inny
|
Kupno nowego Rometa lub... auta
Witam. Mam pewien dość niecodzienny dylemat.
Lubię jeździć rowerem, jak większość z Was. Jest to moja codzienna forma transportu. Jednak ostatnimi czasami coraz większym jest to, że na wycieczkę pozostaje piechota lub autobus kiedy chcemy się wybrać na wycieczkę.
Nie mamy auta, a tylko ja mam rower.
Wkrótcę będę w stanie kupić np. Fiata Cinquecento, jednak zacząłem czytać o popularnych Wigrach i Jubilatach, ich nowych reedycjach.
Mój problem jest, czy lepiej zainwestować we Fiata (ogólnie już sporo czytałem o nich, więc nie musicie mi go przybliżać), czy kupić np. dwa rowery Wigry lub Jubilat (doradźcie) i rower dla brata.
Dodam, że rodzice nie należą do wysportowanych, a martwi mnie to że ani w Jubilacie ani w Wigrach nie ma przerzutek. Czy da się tym startować jadąc pod górkę? Czy przełożenie jest takie jak w ostatnich biegach MTB? Jak jest z wytrzymałością i rdzą (bo rama jest stalowa?).
Proszę o obiektywne opinie o tym, czy zrezygnować z auta na rzecz kupna rowerów dla rodziny - oraz opisać Wigry 2012 czy Jubilata.
Zdaję sobie sprawę że pogoda nie zawsze będzie najlepsza ale od czego są składaki? Zmieszczą się w autobusie
Dziękuję i pozdrawiam.
|
|
07-06-2012 18:34:44 |
|
|
rowler
Technik
Liczba postów: 621
Imię: Krystian
Pojazd: Romet Chart
|
RE: Kupno nowego Rometa lub... auta
wiadomo rower = 0 kosztów eksploatacji a auto czyli fiat cc swoje pali, wymiana oleju, i innych płynów ustrojowych, filtrów, rozrząd, OC, itp. na pewno jadąc samochodem jest większa wygoda i praktycznie się nie męczysz a rowerem szczególnie na długich trasach można zdechnąć, a jeśli dużo jeździsz to musisz wkładać pieniądze w nowe opony, dętki, łańcuch itp. także wszystko ma swoje plusy i minusy, decyzja należy do ciebie
|
|
07-06-2012 18:51:29 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|