Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
|
Polo-luxy i ich wyposażenie.
|
| Autor |
Wiadomość |
Kierownik złomowca
Nowy

Liczba postów: 3
Imię: Olek
Pojazd: Romet 2375
|
Polo-luxy i ich wyposażenie.
Witam serdecznie.
Rzadko cokolwiek piszę na forum, gdyż bardziej jestem tu obserwatorem, lecz postanowiłem napisać post na temat Polo-Luxów i osprzętu w nich. Tak się akurat złożyło, że od kumpla będę miał okazję odkupić ramę Polo-Luxa w srebrnym kolorze. Naprawdę długo szukałem jakiegoś wzoru, według którego mógłbym kompletować taką polówkę, gdyż jak się niedawno dowiedziałem, srebrne ramy z Polo-Luxów, które w większości pochodzą z roczników 1974–1975, były sprzedawane jako same ramy, bez osprzętu.
I tak właściwie, szukając informacji, znalazłem parę takich egzemplarzy, z czego każdy w jakiś sposób różnił się od siebie. Głównie nurtuje mnie kolorystyka, gdyż bodajże dwa egzemplarze, które widziałem, miały srebrną ramę, a z kolei widelec i osłonę w czerwieni meksykańskiej. Jeszcze jeden egzemplarz, należący do Pawła z PRL Bikes, ma z kolei w miarę dopasowane kolorystycznie elementy. Pisząc „w miarę”, mam na myśli to, że różnią się nieco odcieniem, co już może sugerować, że nie były raczej dedykowane pod ten konkretny kolor.
Egzemplarz, który planuję zakupić, również był kupiony jako sama rama, a osprzęt znajdujący się w nim niezbyt przypomina ten z prospektu Polo-Luxa. Widać, że był składany z tego, co udało się komuś zdobyć. Jedynie widelec ma takie paski po bokach, wpasowujące się w kolor ramy, ale sam widelec jest żółty.
I teraz, biorąc pod uwagę powyższe spostrzeżenia, zastanawiam się nad zrobieniem go w dwukolorze. Mam pod ręką beach cruisera w ciemno granatowym metaliku, z którego będę brał części, i myślę, czy nie zrobić takiej fikuśnej krzyżówki srebrno-granatowego Polo. Co o tym myślicie? Jeśli ktoś z forumowiczów posiada takiego Polo,dokładnie w srebrnym kolorze to będę wdzięczny za fotkę do porównania.
Przepraszam, że się tak rozpisałem, ale po prostu temat wydał mi się ciekawy… Zapraszam do komentowania!
|
|
| Dzisiaj 00:05:37 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 6 gości
|
|