Jesteś nowy na forum? - Zachęcamy do przywitania się w dziale "Powitalnia" Smile

Zapraszamy na nasz oficjalny profil - facebook.com/ChlopcyRometowcy

Odpowiedz 
Gdańska Jawa Babetta 210
Autor Wiadomość
buras_tft Offline
Nowy
*

Liczba postów: 19
Imię: Mateusz
Pojazd: Romet Ogar 205
Gdańska Jawa Babetta 210
Cześć i czołem!

Jak już wiecie z innych postów mój Ogarek żyje, ma się dobrze i nie narzeka na nudę. Tymczasowo dostał towarzystwo w postaci rometa 2350 kolegi, który stoi u mnie oraz moja luba uznała, że też by się nauczyła jeździć na pizdryku. Kupiliśmy jej więc skuter. który można było już zobaczyć gościnnie w poście o Ogarku. Jednakże skuter jest dla niej za duży i za ciężki i uznała, że ona nie da rady się na nim nauczyć jeździć i jeżeli miałaby na czymś jeździć to "z epoki". Warunki były dwa: sprzęt mniejszy niż 90kg skuter i automatyczna skrzynia biegów żeby ich nie musiała zmieniać (wspominałem już że Ogarka tak strzeliła ze sprzęgła, że postawiła go na koło?).
Zaczęły się wstępne poszukiwania... 2 miesiące przeglądania OLXa, Sprzedajemy i tego typu portali i wstepnych kandydatów mieliśmy, choć nie było ich dużo. W tym Jawa Babetta.
Pewnego dnia "Babetka" zniknęła z ogłoszeń, zrobiłem lekki dym, że trzeba było brac jak było, teraz nie będzie itp ale po paru dniach ogłoszenie wróciło. Mówię "stara, to jest znak, trzeba jechać oglądać". Umówiłem się z właścicielem, po mojej pracy wyruszyliśmy na oględziny z zamiarem, że o jak nam się spodoba to może jakaś umowa wstępna i dobierzemy kiedyś tam. Babetta jednak tak nam się spodobała, że podjęliśmy decyzje o zakupie - kierunek bankomat, szybki telefon do kumpla żeby brał auto i się zbierał (moje Punto u mechanika - wymiana wysprzęglika) i robimy "patotransport".
Wróciliśmy z kasą, dopełniliśmy formalności ii w ten oto sposób zatargaliśmy parędziesiąt kilometrów Babette w bagażniku Daewoo Espero bez składanej kanapy Big Grin

Babetka już u nas, ma pewne mankamenty jak np. ewidentny brak hamowania (szczęki do wymiany), przednie koło do wycentrowania i odwrotnie założona linka licznika ale działa, pali od pół kopa i rwie do przodu jak szalona Smile
Martynie zaś w końcu tak się spodobał ten sprzęt, że uznała że zostaje u niej na dożywocie Big Grin
Teraz Ogarek ma doborowe towarzystwo Big Grin

17-04-2025 00:56:18
Znajdź wszystkie posty użytkownika Postaw piwo Odpowiedz cytując ten post
Reklama
romek Offline
019 rzondzi
*

Liczba postów: 2,486
Imię: Marcin
Pojazd: Romet Komar
RE: Gdańska Jawa Babetta 210
Wątek się zdublował, sam pojazd sprawiedliwy, chyba od handlarza brany i ma węgierskie pochodzenie ?
17-04-2025 10:26:49
[+] 1 osoba postawiła piwo romek za ten post.
buras_tft Offline
Nowy
*

Tak Romku, od handlarza akurat i podobno kiedyś to wytargał z Węgier bo jeździł tam po sprzęt ale legalnie zarejestrowana, wszystkie numery się zgadzają, polski papier jest więc można uznać że już jest krajowa Tongue
Najważniejsze, ze w miarę sprawna i że stara nie będzie jęczeć, że nie umie biegu zmienić Big Grin
17-04-2025 20:18:14
romek Offline
019 rzondzi
*

Liczba postów: 2,486
Imię: Marcin
Pojazd: Romet Komar
Przez Ciebie teraz zaczynam się zastanawiać nad dalszym poszerzeniem kolekcji. Nawet znalazłem idealna Babette w dobrej cenie na OLX ale niestety bez kwita, nie myślałem że tak długo to było produkowane bo tamta jest z 1997. W sumie powiedziałem sobie że ostatnio kupiony Kadet to ostatni Romet... niekoniecznie ostatni motorower Smile
18-04-2025 01:07:56
buras_tft Offline
Nowy
*

Chyba ją widziałem, taka wiśniowa z koszykiem z tyłu Big Grin
Bardzo ładnie wygląda Tongue
Niestety posiadanie małego samochodu (który zresztą odbieram jutro z naprawy) determinuje mnie do szukania "pyrkawek" w okolicach Trójmiasta, a niestety na północy nie ma tego za wiele, a jak już coś się znajdzie to często w zaporowych cenach :/
I niestety u nas odpadają sprzęty bez kwita, ponieważ w pomorskiem wymyślili sobie 40 lat na żółta blachę, co z automatu oznacza albo kupowanie obecnie czegoś przed 1985r, albo kitranie tego przez parę lat :/
Ja tak z Ogarkiem zwlekałem jak mogłem go spokojnie przerejestrować na żółte i teraz zaś muszę czekać :/
18-04-2025 01:48:25
Odpowiedz 

Skocz do:

Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości

Forum by Tomasso94 2010 - 2023. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis i odczyt zgodnie z ustawieniami przeglądarki.
POMÓŻ W UTRZYMANIU FORUM!

Zaloguj do Poczty
Kontakt | Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! | Wróć do góry | Wróć do forów | Wersja bez grafiki | RSS | Mapa użytkowników | Lista banów
 Witaj, Gość
Musisz się zarejestrować przed napisaniem posta.

Hasło

Reklama

Szukaj na forum

(Zaawansowane szukanie)

Ostatnie wątki
Zielona Mirabelka :D
Ostatni post: Quake96
Dzisiaj 02:51:55
» Odpowiedzi: 0
» Wyświetleń: 25
Inne sposoby odpalenia z ...
Ostatni post: Dinozaur