Ogar 200 Romka '84
|
Autor |
Wiadomość |
MotoPasjonat
Nowy
Liczba postów: 10
Imię: Marcel
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: Ogar 200 Romka '84
Nie jest tylko paleta ral, ncs i tak przecież tez wchodzą w grę .
Oczywiście że można malować elementy szpachlowane, specjalna szpachla pod proszek - lakiernik wszystko ogarnia na igłę, przynajmniej ten o którym mówiłem, ma chlop pojęcie. Wyciaga wgnioty sam itd, a co do zbiorników, na prośbę zabezpiecza nawet w środku. Co do ceny to zależy czy masz znajomości. Proszek na igłę - place około 1350zl od rometa, mi za lakier natryskowy powiedzieli 2709, z tą samą robota blacharska która wykonała mi lakiernia proszkowa.
I on robi to wysyłkowo na terenie całej Polski, wbijaj na FB i obczaj, wtedy sam zrozumiesz o czym mówię.
Dodałem w swoim wątku z Ogarem zdjęcie jak ten lakier proszkowy wygląda, żeby Ci tu nie zaśmiecać. Oczywiście zrobisz jak uważasz, ja tylko proponuje z własnego doświadczenia. Sam nie chciałem proszku dlatego się wypowiadam na podstawie własnych doświadczeń.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-10-2023 18:42:00 przez MotoPasjonat.)
|
|
02-10-2023 18:34:08 |
|
|
romek
019 rzondzi
Liczba postów: 2,205
Imię: Marcin
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Ogar 200 Romka '84
Właśnie patrzyłem u Józka ale nie ma. Chętnie zobaczę jak jest u Ciebie.
Byłem przekonany że jest tam normalnie taki języczek jak w komarze a ja mam jakiś patent z kątownika, ale widzę że to raczej fabryczne tylko u mnie jakoś wygięte czy coś bo stopki za bardzo się rozkładają w efekcie Ogar np. na trawie nie stoi stabilnie a na równym dotyka kołem podłogi i tak być nie może
Prawdę mówiac to nawet nie miałem czasu go obejrzeć w takich szczegółach...
Ale decyzję tak na 95 procent podjąłem że będę go robił, najlepiej jak umiem, być może będzie to rozwleczone w czasie ale przecież mamy jesień będzie piaskowany i malowany proszkowo ale tylko epoksydem, farba będzie normalna akrylowa, zdziwiłem się że tak się da ale podobno jak najbardziej, jeszcze jak.
Szukam przede wszystkim zbiornika, szczelnego i w miarę czystego, może mieć jakieś wgnioty bo szpachli się nie boje, wtedy mógłbym w przyszłym tygodniu jak będę miał 1zmiany go rozkręcić i oddać w piach i do malowania.
Rozglądam się też za licznikiem ale do końca nie wiem jaki wzór. Obecnie siedzi dla picu licznik FER Jawka/Simson .
Wizja na niego jest taka że będzie zielonogroszkowy http://www.praktyka.rubikon.pl/galerie/g...200-01.jpg
Fabrycznie był co prawda czerwono/pomarańczowy, ale mam T1 w tym kolorze. Jeden element zostawię oryginalny, jest to podstawa siedzenia jeszcze z metką.
|
|
05-10-2023 23:22:58 |
|
|
MotoPasjonat
Nowy
Liczba postów: 10
Imię: Marcel
Pojazd: Romet 50-T-1
|
|
06-10-2023 11:11:46 |
|
1 osoba postawiła piwo MotoPasjonat za ten post:1 osoba postawiła piwo MotoPasjonat za ten post.
romek (10-06-2023)
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|