#2 Charcik Deca
|
Autor |
Wiadomość |
Deecuu
Mechatronik
Liczba postów: 251
Imię: Paweł
Pojazd: Romet Chart
|
|
06-05-2020 19:53:09 |
|
1 osoba postawiła piwo Deecuu za ten post:1 osoba postawiła piwo Deecuu za ten post.
Lolek07 (05-03-2021)
|
Deecuu
Mechatronik
|
RE: #2 Charcik Deca
Siemanko, pora na mały update
w końcu wszystko pomalowane i zaczynam składać, no prawie, dalej czekam na bak i błotniki, ale podobno to tylko kwestia czasu. Silnik z motorydwanu po szlifie i portingu w Porting Studio, zapłon ori ale cewki ładowania wymienione na cewki świetlne, zrobiłem aby ładowanie było z obu już na 1 pozycji stacyjki. Całość instalacji spróbuje zrobić na 12V. Problemem w silniku będzie dorobienie króćca gaźnika, myśle nad przerobieniem tego od 14MC-mam jakiś dziwny więc można eksperymentować Co do ramy zastanawiam się nam amorkami na tył, ktoś coś poleca? Myśle nad tymi od wsk bo najbliższe wyglądem do tych od charta.
Poszukuje kogoś sprawdzonego do pochromowania bagażnika oraz pompki w dobrych pieniądzach
Część pracy już za mną, dokupiłem kilka nowych części:
-nowy cylek i tłok ze swożniem do 70 ZMD
-W silniku nowa skrzynia biegów
-Nowa lampa przednia
-klosz lampy tył
-dźwignia startera
-zamek pokrywy
-Lagi z bardzo małym przebiegiem, z tego co widziałem nie były otwierane
-nowy napęd licznika
-Nowe zębatki i łańcuch z epoki
Plus jakieś inne pierdoły i drobnice. Praca powoli do przodu
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 12-10-2020 23:48:10 przez Deecuu.)
|
|
12-10-2020 23:46:09 |
|
1 osoba postawiła piwo Deecuu za ten post:1 osoba postawiła piwo Deecuu za ten post.
gabriel0 (10-13-2020)
|
Deecuu
Mechatronik
|
|
14-10-2020 22:47:42 |
|
|
Deecuu
Mechatronik
|
RE: #2 Charcik Deca
Niestety praca stanęła na dość długo z winy krzywej ramy. Wczoraj odebrałem z malarni nową i od razu zabrałem się do pracy Po roku czasu odebrałem bak, boczki oraz tylne błotniki z malowania, kolor ciemny ale ładny Z daleka nie widać ale z bliska niestety nie wyszło idealnie, jednak takie elementy lepiej nie malować proszkowo. Kilka elementów odebrałem z ocynku w tym nową oś stopki, odrazu lepiej się prezentuje Silnik w sumie złożony, szukam nowego kosza sprzęgłowego 63z, narazie planuje zostawić ori sprzęgło a z czasem zrobić 4 tarczowe. Odnowiłem przełączniki, były nowe ale farba w niektórych miejscach juz była porysowana lub jej nie było Wyszły całkiem całkiem tak myślę. Bagażnik oddałem do chromowania, mam nadzieje, że szybko do mnie wróci i będę mógł montować końcówkę błotnika i kierunki na tył.
kolejny problem jaki napotkałem to laga przednia, śrubka z boku puszczała olej, jak się okazało gwint jest bardzo słaby. Zamówiłem helicoile i spróbuje nimi to naprawić.
Na dzień dzisiejszy tak się prezentuje:
Nowa oś:
Boczki i błotniki
Przełączniki:
Mam nadzieje że skończe wszystko przed nowym rokiem haha
Dodatkowo kupiłem zamiennik klosza na tył, strasznie trudno wchodzi w obudowę i bardzo skrzypi, w sumie musiałem na siłę go wcisnąć, jest jaśniejszy od oryginału i plastik jest cieńszy. Trochę boje się że może pęknąć przy zakładaniu. Miał ktoś z was podobne problemy? Czy mi trafił sie wadliwy
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-12-2020 00:10:36 przez Deecuu.)
|
|
01-12-2020 23:57:06 |
|
gabriel0 (12-02-2020)
|
Michał
Taki tam
Liczba postów: 322
Imię: Michał
Pojazd: Inny
|
|
08-12-2020 00:40:33 |
|
|