Jaki był Wasz ten mijający Rok
|
Autor |
Wiadomość |
Chmielu17
Praktykant
Liczba postów: 372
Imię: Ardian
Pojazd: Romet 100
|
RE: Jaki był Wasz ten mijający Rok
Ja w tamtym roku "pogoniłem" kilka osób z swojego życia - bo byli fałszywcami, nie żałuję tego i pewnie nie będę. Pierwszego czerwca rozwalił mi się silnik w Polonezie, kupiłem drugi, który też sprawił parę problemów przy montażu. Z tym silnikiem Polonez przejechał 50km i zdechł, podejrzenie "doświadczonego" mechanika było, że cylinder padł. Zrezygnowany sprzedałem go pod wpływem emocji za parę groszy. Za jakiś czas przyjechał kupiec i powiedział, że przyczyna nie palenia na gar była bardzo prosta. Coś wpadło do kolektora ssącego, stopiło się i przyblokowało zawory, wystarczyło ściągnąć głowicę i to wyciągnąć. Ostatni raz zaufałem mechanikom.
Z innych spraw złożyłem silnik od Rometa, zacząłem przygotowywać nowe koła do niego, kupiłem silnik od Poloneza 1.6 i posłałem go dalej. Kupiłem Cinquecento Sportinga, po paru drut patentach. Pod koniec roku zdechł silnik w Zastavie.
W tamtym roku znalazłem nową pracę, ale też już mnie zaczęła wnerwiać, więc nie wiem, czy w tym roku jej nie zmienię. Zauważyłem, że zacząłem gnić przed kompem jak typowy nerd, więc w tym roku planuję, to zmienić.
https://www.facebook.com/Zastava-Mediter...847651863/ - moja Zastava 1100p Mediteran
|
|
01-01-2018 22:30:29 |
|
|
joozek
senior
Liczba postów: 2,410
Imię: Józek
Pojazd: Inny
|
Kolejny Nowy 2019 Rok, więc czas na odkop mojego wątku
Mijający rok, 2018 mogę śmiało nazwać rokiem mojej pasji.
To co zrobiłem i przerobiłem w ciągu 12 miesięcy, mogłoby zawstydzić nie jedną firmę zajmującą się takimi usługami zarobkowo.
Nie będę wymieniał teraz wszystkiego, ale przypomnę tylko; Komara 2350 Pawła z Gdańska, Komara 232 mojego kuzyna, T-1 Marcina, 2375 Mateusza, 2351 Maćka, Pegaza 750 Pawła i niemal gotową już Pony M-2 Staszka. Były to kompleksowe remonty, oczywiście bez silników
By nie zanudzać nie będę wymieniał; wszystkich prac blacharskich, przednich zawieszeń coś ok 50, tylnych amortyzatorów ok 100 kpl i przednich wahaczy pchanych ok 50 kpl - trochę sie uzbierało
Tu należy tez wspomnieć o mojej porażce, ciągle nie ukończony T-1, silnik do Romet-a 100 i Komara 2330
Motocyklowo - poziom zachowany moja babcia Virażka 750, znów moje dupsko, przewiozła bezawaryjnie, na poziomie 4kkm w tym dwa forumowe zloty w Smerzynie i Końcu Świata
Aha, dziadkiem nadal jeszcze nie jestem czy to dobrze czy źle, sami osądzie
Ze zdrowiem tez różnie, ale jeszcze obywam się bez pampersa
Podsumowując - Życzyłbym sobie i Wam, moi mili, kolejnego roku 2019, równie udanego. By wszystkie Wasze pasje, cieszyły i dawały kopa do nowych wyzwań.
DOSIEGO ROKU 2019
Denerwować się, to tracić własne zdrowie z powodu cudzej głupoty
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 01-01-2019 19:06:32 przez joozek.)
|
|
01-01-2019 17:04:25 |
|
1 osoba postawiła piwo joozek za ten post:1 osoba postawiła piwo joozek za ten post.
seler1500 (01-02-2019)
|
kw112
Chart passione mea, et vita mea
Liczba postów: 2,014
Imię: Michał
Pojazd: Romet Chart
|
Było fajnie!
Znalazłem sobie fajną pracę, zrobiłem dziadka z mojego taty, zacząłem remontować dom, kupiłem kolejnego Rometa.
20.08.2012, 20.38 patrzyłem na zegarek- zakup charta 210
Mój Romet Chart 210 nowa edycja!
nikt tak ci nie wytłumaczy jak schemat!
027 bogiem, 023 nałogiem, s38 podstawą, 019 zabawą
|
|
01-01-2019 18:59:48 |
|
2 użytkowników postawiło piwo kw112 za ten post:2 użytkowników postawiło piwo kw112 za ten post.
ananas (01-01-2019), seler1500 (01-01-2019)
|
kacperszkudlarek
Dobro obywatela, celem partii!
Liczba postów: 1,015
Imię: Tak
Pojazd: Inny
|
No, ten rok był pełen wzlotów jak i upadków, pierwsza połowa nie była jakaś fascynująca, powiedział bym przeciętna. No podkoniec roku sql (maj) zacząłem biegać (i tak do tego czasu). 1 połowa wakacji trochę się właśnie już biegało, przede wszystkim nakopało bo podłączaliśmy z ojcem wodę w nowym domu, połowa wakacji żniwa i 'pierwsze kierowanie bizonem', 2 połowa wakacji raczej przeciętna. No po wakacjach wrzesień i rozpoczęcie nauki w 3 gimnazjum i przede wszystkim wprowadzenie się do nowego domu, w październiku były 2 biegi przełajowe które wygrałem i zdobycie 1 złotego medalu, listopad i '15 lat za mną...' oraz 100-lecie niepodległości polski, grudzień zakup 'tego malucha' (dla tych co nie wiedzą tak nazywam naszego VW Tourana) i pierwsze święta w nowym domu. Rok taki trochę inny niż poprzednie, napewno bardzo się cieszę z tego że wprowadziliśmy się po 3 latach od rozpoczęcia budowy do nowego domu i osiągniętych przeze mnie wyników w biegach.
|
|
01-01-2019 21:34:24 |
|
|
czankete
Unregistered
|
...jak tak wszystko miałbym podsumować to dla mnie i mojej rodziny 2018 był udany, ale mam nadzieję, że - jak by to w automapie powiedział Chołowczyc - "Nowy będzie lepszy"
|
|
02-01-2019 00:02:10 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 3 gości
|
|