Ocena wątku:
- 3 głosów - 5 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Co kupiliście dzisiaj do swoich rowerów? + rowerowe znaleziska złomowe
|
Autor |
Wiadomość |
Buka
Składakowiec
Liczba postów: 268
Imię: Michał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
|
29-07-2016 12:34:14 |
|
|
Potato
Majster
Liczba postów: 25
Imię: Piotrek
Pojazd: Inny
|
RE: Co kupiliście dzisiaj do swoich rowerów? + rowerowe znaleziska złomowe
Cześć
W sobotę wybrałem się na okoliczny złom, ale nie wziąłem ze sobą pieniędzy, a zaraz mieli zamykać, więc nic nie kupiłem, ale po część tych gratów wybiorę się zapewne jutro. Moglibyście szybko rzucić okiem, czy warto to od nich zabierać?
1. ZZR / Romet Sawa w oryginalnym lakierze (chyba oprócz widelca) z kilkoma brakami, trochę pordzewiała, ale generalnie do zrobienia:
2. Romet Flaming. Generalnie fajny, klika braków, do ogarnięcia:
3. Starsza damka Rometa, lakier oryginalny, ale nazwy nie udało mi się odczytać. Mi się raczej nie przyda, więc jak ktoś chce, mogę kupić i wysłać po kosztach:
4. Zwłoki Wigry 3 z roku 1978. Podobnie jak z damką, mi nie potrzebne (poza osłoną łańcucha) także mogę kupić i wysłać po kosztach:
I jeszcze na koniec pytanie. Parę miesięcy temu kupiłem Wigry z roku 1977. Aktualnie jest rozebrane do czyszczenia, więc mam tylko takie zdjęcie.
Chciałbym się zapytać, jaki to model? Wygląda mi na 2 albo 3, ale nie wiem, jak je rozróżnić...
Cechy charakterystyczne to siodełko Mertensa, malowane na szaro koła oraz osłona łańcucha, która wygląda jak oryginał, ale jest chromowana. To jakaś wersja specjalna, czy coś pospolitego? Ja widziałem tylko białe i czarna.
Będę wdzięczny za odpowiedzi
Piotrek
|
|
31-07-2016 20:47:09 |
|
|
matthewjello
Uczeń
Liczba postów: 152
Imię: Mateusz
Pojazd: Romet Ogar 205