Zestaw Kluczy Nasadowych
|
Autor |
Wiadomość |
nie_mientki
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 6,375
Imię: Michał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: Zestaw Kluczy Nasadowych
|
|
20-04-2015 23:55:52 |
|
2 użytkowników postawiło piwo nie_mientki za ten post:2 użytkowników postawiło piwo nie_mientki za ten post.
Marwerick (02-03-2016), Taśma (04-21-2015)
|
kdudka
Uczeń
Liczba postów: 320
Imię: Kris
Pojazd: Romet Chart
|
Co do dożywotniej gwarancji Covala to jest to tylko chwyt marketingowy. Yato używałem u kumpla kupił w selgrosie za około 70zł grzechotka 3/4 cala plus nasadki pierwszy minus schodząca gumowa rękojeść, drugi kolega go nie prawie nie używał(góra raz w miesiącu) tylko ja głównie jak mu coś z autem robiłem grzechotka padła bardzo szybko. Grzechotkę Covala 3/4 cala mam około 5 lat można po niej młotkiem walić i tak jej nic nie ruszy. Jeśli chodzi o zestawy z małą grzechotką polecam ten http://allegro.pl/zestaw-narzedzi-makita...99810.html prócz niewygodnego śrubokręta reszta jest nie do zajechania, a nie oszczędzam tego zestawu
Z Covala mam ten http://allegro.pl/coval-zestaw-kluczy-na...75831.html i też jestem zadowolony.
|
|
21-04-2015 09:23:42 |
|
|
Norbi96
Rozrusznikowy Joe
Liczba postów: 1,272
Imię: --
Pojazd: Romet Komar
|
Te "no name" kupiłem za 130zł z wysyłką ( ) i jak tylko do robienia komarów to nawet ok. Jeżeli mają starczyć na dłużej i do grzebania przy samochodach to stanowczo odradzam. Co prawda mój zestaw jeszcze trzyma, wytrzymał "remont" silnika w polonezie ale treszczotka potrafi się rozkręcać, nasadki przy mocniejszym dokręcaniu się obrabiają i nadają się do wywalenia. Na małej treszczotce nie wszystkie nasadki się trzymają.
Jeżeli kupować to lepiej dołożyć 100zł i kupić yato ale oryginalne. Co do dożywotniej gwarancji to kumpel ma "grene" (chyba tak to się pisze) i mu wymieniają na nowe jak coś się zepsuje, oni nie ściemniają. W dodatku jak kupisz na allegro z tymi gwarancjami to nie wiem, czy przez internet to w ogóle działa. Lepiej kupić w miejscowym sklepie, zawsze to pewniej i można się pokłócić jakby co.
|
|
21-04-2015 19:49:57 |
|
|
Pompuś
Unregistered
|
|
|
21-04-2015 20:27:02 |
|
|
Rafku
Drucidruci tu
Liczba postów: 1,821
Imię: Rafał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
Teraz każdy będzie się chwalił jakimi narzędziami rometa składa
Nie będę gorszy
Używam już 2 rok nasadek Yato, padła jedynie grzechotka (wyrobiła się - nasada przeskakuje). Co do reszty to na prawdę spoko, nie mam żadnych zastrzeżeń.
Z Topexa mam komplet imbusów i tutaj sytuacja trochę się pogarsza, nie polecam odkręcać tymi kluczami śrub wkręconych na klej, czy zapieczonych - strata czasu.
Z Covalem miałem styczność, i to dokładnie z takim samym kompletem jak w pierwszym poście. Ogólnie spoko, ale irytująca jest przejściówka, dokładnie ta która umożliwia kręcenie grzechotką śrub np. na płaski śrubokręt. Nasada wypada, no chyba że kolega miał jakiś niekompletny zestaw.
Pony 50-M2 '82
Ogar 200 '88
50T1 '80
Komar 2351 '79
Mini ścigacz 50cc
Bemi Cross 110cc
Bashan ATV 150cc
|
|
21-04-2015 20:52:03 |
|
|
wojtekr35
TeRrOrYsTa
Liczba postów: 939
Imię: Wojtek
Pojazd: Inny
|
|
21-04-2015 21:05:25 |
|
1 osoba postawiła piwo wojtekr35 za ten post:1 osoba postawiła piwo wojtekr35 za ten post.
Marwerick (04-21-2015)
|
Cziki Czing
Rometowy MacGyver
Liczba postów: 74
Imię: Rysio :)
Pojazd: Romet Chart
|
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-04-2015 21:44:42 przez Cziki Czing.)
|
|
21-04-2015 21:28:33 |
|
|
Damian4570
Zaawansowany hardware'owiec
Liczba postów: 1,305
Imię: Damian
Pojazd: Romet Kadet
|
|
21-04-2015 23:26:16 |
|
|
Sr-ka
Praktykant
Liczba postów: 363
Imię: Łukasz
Pojazd: Romet Ogar 200
|
Ja robię przeważnie na warsztacie narzędziami Yato i powiem tak. Firma dobra, ale cena wygórowana i nie wszystko jest takie fajnie jak to inni mówią
Bity są kruche, już kilkanaście razy mi pękł imbus przy odkręcaniu zacisku i oczywiście bez użycia pneumata, z pneumatem to przeważnie torxy pękają jak łapę od silników odkręcam Jak bity to tylko z jonnesway są twarde i nie pękają
Poza tym klucze płaskie drogie jak cholera a po roku intensywnego użytkowania wyglądają jak by były z plasteliny zrobione (mogę w sobotę podrzucić kilka fotek kluczyka 10 i 13) to kluczyk z covala już lepiej wygląda
Największy + dla yato jest za śrubokręty które są twarde i dobrze trzymają śrubkę, oraz za nasadki które nie pękają nawet przy użyciu pneumata.
Grzechotki też są ok, ale po dłuższym użytkowaniu pojawiają się luzy które są bardzo denerwujące jak się odkręca śrubkę w trudno dostępnym miejscu
Podsumowując, wyroby yato są ok do domu ale cena i tak mocno zawyżona.
Wole kupić coś z covala, albo zestaw kluczy proxxon które posłużą długoooo
Stare dobre czasy...
Romet pony
Romet ogar 200
Aktualnie:
Simson Sr50 86r
Temat: http://www.chlopcyrometowcy.pl/showthread.php?tid=7475
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 21-04-2015 23:53:15 przez Sr-ka.)
|
|
21-04-2015 23:52:06 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|