Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
[Ogar 200] linka do holowania
|
Autor |
Wiadomość |
Wojtek3362
Mechanik
Liczba postów: 1,901
Imię: Wojciech
Pojazd: Romet Chart
|
|
08-01-2014 01:36:06 |
|
1 osoba postawiła piwo Wojtek3362 za ten post:1 osoba postawiła piwo Wojtek3362 za ten post.
Amanssy (01-08-2014)
|
nie_mientki
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 6,375
Imię: Michał
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: linka do cholowania
http://allegro.pl/lina-holownicza-i3860611849.html
Jeśli na sztywno, a jeśli chcesz wyszarpywać terenówki z błota to:
http://allegro.pl/lina-holownicza-kinety...02440.html
Ok, żeby nie było.
Jak kiedyś w lesie zabrakło mi paliwa to na krzyżu na rozstaju dróg był obwiązana taka czarna taśma(???), tu masz fotkę jedyną jaką znalazłem(obwiązana na bagażniku):
I kuzyn mnie elegancko pociągnął W ramach zadośćuczynienia dla tej niecnej grabieży wysprzątaliśmy teren wokół krzyża ze śmieci i chwastów i położyliśmy ładny bukiet z polnych kwiatów.
Znajdź i Ty kawałek czegoś podobnego, niech będzie trochę sprężyste(mniejsze szarpnięcia), cienkie(żeby w razie potrzeby łatwo było odwiązać, nawet w czasie jazdy) no i odpowiednio długie.
KLIKNIJ TUTAJ I POMÓŻ W OPŁACENIU SERWERA !
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-01-2014 01:57:15 przez nie_mientki.)
|
|
08-01-2014 01:39:36 |
|
|
Boszu
Bo na gumie, latać umie!
Liczba postów: 604
Imię: Jacek
Pojazd: Inny
|
Ja tam od dłuższego czasu do holowania używałem linki samochodowej z Tesko, czy to z Biedronki. Do Poloneza się to nie nadawało, bo polonez był ciężki, i jedno szarpnięcie i linka się urywała, ale do holowania np. WSK czy Rometów, skuterów się nadawała. Nawet FJ 1200 jak CZ holowałem żeby odpalić (było dość mocne szarpnięcia) to się nadała.
Cena takiej?? Ja wiem, z 40-60zł wtedy w promocji była w Tesko?? albo Biedronce. Ale to było za 5-7 lat temu...
Dużym jej + jest to, że ma haki którymi można o coś zapiąć, lub przewlec tą linę przez element i zapiać hak. A drugi plus to że jest troszkę rozciągliwa, i redukuje nieco szarpnięcie oraz jak ktoś nie umie być holowanym, to nie pakuje się tak szybko pod przednie koło.
Jak nie, to bierzesz kilkanaście sznurków od snopowiązałki i pleciesz warkocz. Tak z 3-5ciu sznurków myślę że wystarczy. Jest roboty na godzinkę może dwie... Ale lina że ho, ho. A na końcach można jakieś haki jeszcze założyć.
|
|
08-01-2014 11:16:54 |
|
|
bartoszek5k
MacGyver
Liczba postów: 2,358
Imię: Bartosz
Pojazd: Romet Ogar 205
|