Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Kadet chodzi na wyskoich obrotach
|
Autor |
Wiadomość |
Merfix
Nowy
Liczba postów: 14
Imię: Filip
Pojazd: Romet Kadet
|
RE: Kadet chodzi na wyskoich obrotach
(02-01-2025 18:36:57)romek napisał(a): Masz lewe powietrze które w większości przypadków dostaje się między gaźnikiem a cylindrem, ale w Twoim przypadku dostaje się przez uszkodzony simmering, który został uszkodzony przez bijące krzywe Magneto, razem z wałem korbowym, łożyskami i być może karterami. Oczywiście mogę się mylić ale jestem niemal pewny że u Ciebie tak właśnie jest, choć najpierw sprawdź szczelność połączenia gaznik-cylinder, pamiętając że przylgnia gaźnika musi być płaska
Własnie patrzałem magneto nie bije to narazie jak jest iskra i jest tam narazie dobrze uszczelka miedzy gaznikiem a cylindrem jest teraz zauwazylem dlaczego on chodzil na wysokich obrotach jak teraz czyscilem gaznik jak są te scianki na lince od gazu to jak głęboko one maja być? Poniewaz mi wchodza i sie zatrzymuja i widac koncówke tych scianek tam gdzie sie dokreca ta czapke od linki gazu Powiedz mi jak głęboko mają być te scianki bo wlasnie chyba przez to mi chodzil na maksymalnych obrotach
(02-01-2025 19:03:48)Merfix napisał(a): (02-01-2025 18:36:57)romek napisał(a): Masz lewe powietrze które w większości przypadków dostaje się między gaźnikiem a cylindrem, ale w Twoim przypadku dostaje się przez uszkodzony simmering, który został uszkodzony przez bijące krzywe Magneto, razem z wałem korbowym, łożyskami i być może karterami. Oczywiście mogę się mylić ale jestem niemal pewny że u Ciebie tak właśnie jest, choć najpierw sprawdź szczelność połączenia gaznik-cylinder, pamiętając że przylgnia gaźnika musi być płaska
Własnie patrzałem magneto nie bije to narazie jak jest iskra i jest tam narazie dobrze uszczelka miedzy gaznikiem a cylindrem jest teraz zauwazylem dlaczego on chodzil na wysokich obrotach jak teraz czyscilem gaznik jak są te scianki na lince od gazu to jak głęboko one maja być? Poniewaz mi wchodza i sie zatrzymuja i widac koncówke tych scianek tam gdzie sie dokreca ta czapke od linki gazu Powiedz mi jak głęboko mają być te scianki bo wlasnie chyba przez to mi chodzil na maksymalnych obrotach
Dobrajestem troche debilem ze nie zauważyłem tego dzyndzla co jest w tej przepustnicy xd teraz powinno byc git jak cos to bede tu pisal dzięki
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-01-2025 19:25:48 przez Merfix.)
|
|
02-01-2025 19:03:48 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|