1.Czy jest możliwość założenie zapłonu elektronicznego do silnika 019 ?? chodzi mi po prostu żeby zwykły się nie rozregulował.
2.Czy da się jakąś inaczej usprawnić jaki maksymalnie (bezpiecznie) da się wpakować cylinder.
3.Myślałem nad GAŹNIK K60B bo możliwe że ze starym są problemy ale nie wiadomo przeczyści się.
4.I czy nie da się inaczej usprawnić fabrycznego motorka ??
(Na zdjęciu jest dopiero odnaleziony w stodole teraz trochę wygląda lepiej.)
I czy dali byście jakieś linki było by bardzo miło z góry dzięki
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-06-2016 01:50:13 przez Acetylen3.)
Było milion razy. Każde usprawnienie skończy się uszkodzeniem skrzyni. Automat wyrobi się bardzo szybko od zwykłej jazdy. Więc zostaw go albo sprzedaj jakiemuś kolekcjonerowi
Ps chętnie go kupię
Oferuje:
- przeróbki cylindrów od 40 pln
- tulejowanie cylindrów
- inne usprawnienia, łącznie ze spawaniem alu, toczeniem, szlifem itp
(27-06-2016 10:04:19)Conqeror napisał(a): Było milion razy. Każde usprawnienie skończy się uszkodzeniem skrzyni. Automat wyrobi się bardzo szybko od zwykłej jazdy. Więc zostaw go albo sprzedaj jakiemuś kolekcjonerowi
Ps chętnie go kupię
Nie chodzi mi o opakowanie cylindra 72mm i o gaźnik z Ferrari. Chodzi mi o lekkie podwyższenie osiągów dla lepszej pracy silnika żeby było mu i chodzi mi o funkcjonalność np. żeby nie regulować cały czas gaźnika.
Raczej go prędko nie sprzedam sprzęt po dziadku i myślałem że ten ROMECIK będzie zalążkiem mojej nowej pasji.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 27-06-2016 12:48:09 przez Acetylen3.)
Pisiąt to pojemność silnika. Łamane przez cztery to ilość okien płuczących w cylindrze. Oddaj jakiemuś majstrowi do przerobienia. Lagoonowi na przykład.
plus tłumik i kolanko z simsona, splanowana głowica i nawet zaczyna to wmiare jeżdzić.
Jednak mimo wszystko przerobki tego silnika są nie opłacalne bo chwila moment sie rozleci i będziesz cokawałek naprawiał. Już to przerabiałem jak nie magneto sie urwie, to jakiś tryb pęknie ...
Oferuje:
- przeróbki cylindrów od 40 pln
- tulejowanie cylindrów
- inne usprawnienia, łącznie ze spawaniem alu, toczeniem, szlifem itp
Dobrze i solidnie, 7 lat doświadczenia
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 28-06-2016 20:25:33 przez Conqeror.)
Forum by Tomasso94 2010 - 2023. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis i odczyt zgodnie z ustawieniami przeglądarki.