RE: Nazwa jak nazwiska z Brazylii, czyli: Romet Universal Jubilat 2
Trochę nie było informacji co się dzieje z projektem. Pobyt w Krakowie zaowocował kupnem hmm... paru rzeczy
Błotniki stan pikny (wystarczy wypolerować, zero wgnieceń) za rozsądne pieniądze (W Krakowie! Cud!). Dokupiłem całą lampę (ta pierwsza będzie do Bursztynowego Jubilata), parę kluczy znalazłem u siostry w domu, jeden kupiłem (rometowskie). Doposażyłem się w parę kluczy i śrubokręt, bo niestety wszystko zostało w Raniżowie. Jest i kierownica z dawcy. Pedał od wujka się jednak przydał, bo w turingu jest tylko jeden rometowski pedał.
Został do dokupienia hamulec przód z śrubą, dynamo (miałem kupić na targu, ale targ, to targ: "oczywiście, że działa, ja pana bym okłamał? Cycuś glancuś, jedyny taki popacz, unikat"), jeżeli WD nie poradzi sobie z zawiasem i kierownicą to może być nieciekawie.
Szukam jeszcze tych Antylop. Ma ktoś może jakieś linki z allegro?
(O Flamingu 2): "No proszę pana tak się składa, że się nie składa"
24-08-2015 10:33:51
Reklama
Sołtys
Ja tu tylko sprzątam...
Liczba postów: 1,557 Imię: Bartek Skąd: Sokołów Małopolski Pojazd: Inny Romet
Niebieski rozkręcony na czynniki pierwsze, za niedługo biorę się za usuwanie rdzawego nalotu, równanie lakieru i poprawienie blaszki bagażnika i oczywiście nowy lakier Tym razem bez zdjęcia, bo ręce miałem po łokcie uwalone w smarze.
25-08-2015 17:36:16
Buka
Składakowiec
Liczba postów: 268 Imię: Michał Skąd: Jawiszowice Pojazd: Romet 50-T-1
Na tego Universala ma ktoś pomysł jaki komplet naklejek ma iść (chodzi mi która wersja universal, bo trzeba będzie wszystko kompletować oddzielnie)? http://motonaklejki.pl/naklejki/3/
01-10-2015 16:41:43
Pinio
Złomowy łowca pierwszej kategorii
Liczba postów: 593 Imię: Bartek Skąd: Śląskie Pojazd: Romet Kadet
Jako, że jest to universal zastanawiam się nad jednym- godzi się wkładać do niego na tył koło z piastą favorit? (chodzi mi o zgodność rocznikową)
Dawno nie było wiadomo co się dzieje, a więc tak rowerek na razie w podkładzie, czeka na bazę.
Dalej mam dylemat z tymi oponami.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 15-07-2016 13:04:33 przez Buka.)
15-07-2016 13:03:37
Buka
Składakowiec
Liczba postów: 268 Imię: Michał Skąd: Jawiszowice Pojazd: Romet 50-T-1
Zdobyłem do niego koło z piastą favorit. Trzeba trochę nad nim popracować, ale już właściwie jest na skończeniu. Universal mam nadzieję zostanie pomalowany w przyszły weekend (razem z Wigry 1)
03-09-2016 22:24:14
_Piotrek_
Nowy
Liczba postów: 24 Imię: Piotrek Skąd: Kraków Pojazd: Inny
/
Nazwa jak nazwiska z Brazylii, czyli: Romet Universal Jubilat 2
Forum by Tomasso94 2010 - 2023. Wszelkie prawa zastrzeżone.
Serwis wykorzystuje pliki cookies. Korzystanie z witryny oznacza zgodę na ich zapis i odczyt zgodnie z ustawieniami przeglądarki.