Witam. Dawno temu nabyłem motorynkę z silnikiem w częściach od kolegi. Nie wiem jaka to wersja chyba m2.
Silnik zaczołem składać ale za holere nie moge sie polapać w tym jak to sie te biegi zmienia. Złożyłem już skrzynkę i zkręciłem kartery ale jak dalej sie przenosi tę przekładnie biegów z zewnętrznej wajchy na wodzik? mógłby mi to ktoś wytłumaczyć najlepiej nakręcić filmik
Drugim problemem jest cewka na tym "trzymaczu" do cewek jest tylko jedna cewka zapłonowa nie ma kondesatora i pozostałych cewek jak to podłączyć aby chodziło bo wiem że kiedyś chodziło.
Po niedzieli jade po drugą rame a póżniej załatwie drugi silnik w częściach i błotnik bagażnik tłumik i inne pierdoły.
Foty narazie telefonem bo deszcz padał ale postaram sie zrobić cyfrówką.
W drynce zrobiłem hamulec siedzenie i stopke centralną kupiłem farbę niebieską i podkład na tygodniu będę malował i składał silnik a tu lepsze foty:
Ostatnio przygotowywałem ją do malowania nałożyłem podkład i 3 warstwy farby myślę że wyszło nieźle. Kupiłem ją za jakieś 50zł. Dzisiaj przytargałem od wujka kadeta w strasznym stanie ale z silnikiem. Silnik wyciągnołem okazało sie że nie ma biegów i jest słaba iskra jak dotkne ręką to pierdyknie ale na świecy nie widać co to może być? Musze go rozpołowić i zobaczyć co ze skrzynią myślę że już niedługo poskłasam motorynke a rame kadeta mogę odsprzedać.
Dobra uporalem sie z zapłonem :mrgreen:.
Motorynka pali jakoś jeździ ale słabo nie wkreca sie na max obroty (dziadek mówił że muszę ją dobrze dotrzeć to się bedzie wkrecać) i jak zawsze musialo sie coś spieprzyć :-x tym razem rozwaliła sie podstawa automatu no ale trudno. Zrobiłem mu mieszanke 1:25 przepalilem go i nawet łapie z pierwszego kopa. Dobra koniec tego kazania daje fotos i filmik jak chodzi ta maszyna.
http://www.youtube.com/watch?v=7Aboj_egwlQ
Edit: Ustawiłem zapłon i gaźnik i dużo lepiej chodziła jade jade i buuu brak iskry znowu ma gdzieś przebicie :cry:
Ostatnio kupiłem kilka części:
cylinder china60cm3
tłok pierścienie
olej
tarcze
i poskładałem bo na tamtym cylku się nie dało jeździć
Motorina odpaliła od pierwszego i sie zdzaiwiłem...
Wkręca sie pięknie jeździ i ma siłę ...
FOTO:
Pozdrawiam.