Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Romet Kormoran
|
Autor |
Wiadomość |
Chrzanek
Nowy
Liczba postów: 10
Imię: Grzegorz
Pojazd: Inny
|
Romet Kormoran
Cześć. Wybrałem się dzisiaj na złom w celu zakupienia kilku części a wróciłem do domu z takim oto rowerem (prawdopodobnie 1973r):
http://imageshack.com/a/img836/4867/n0d3.jpg
I mam co do niego kilka pytań ponieważ nic nie znalazłem na jego temat oprócz kilku danych technicznych. Rower jest sprawny ma tylko kilka luzów i trochę rdzy.
Ile na chwile obecną jest warty?
Ile może być warty po odrestaurowaniu ?
Czy warto go przerobić na szosówkę? (Założyć kierownicę "Baranka", sciągnąć błotniki i niepotrzebne elementy)
Z góry dziękuję za odpowiedź.
|
|
30-04-2014 23:20:28 |
|
|
wnusiu94
Moderator Działu Rowerowego
Liczba postów: 3,184
Imię: Adam
Pojazd: Romet 50-T-1
|
RE: Romet Kormoran
(01-05-2014 00:00:04)Chrzanek napisał(a): Mhm. Czyli po tych czynnościach które wymieniłem za wyjątkiem malowania ile mógł bym sobie za niego życzyć ? Tak jak napisałeś wcześniej 200-300zł czy więcej ?
Przede wszystkim rozejrzyj się na rynku używanych rowerów w Twoim mieście. Może być tak jak u mnie, że jest popyt na stare rowery, a nie podażu dzięki czemu trzepię na tym niezłą kasę. Posprawdzaj serwisy olx, czy gumtree pod kątem tego typu szosówek. No, chyba że w grę wchodzi sprzedaż wysyłkowa (na alledrogo), wtedy spokojnie dostaniesz te 300zł (albo i nawet więcej), ale będziesz musiał babrać się z wysyłką. Na Twoim miejscu najpierw ogarnął bym te zwłoki do stanu jeżdżącego (sprawne przerzutki, nowe opony, dętki, łożyska, ogólnie wszystko na glanc) i rzucił za 350zł do negocjacji na olx i gumtree, a następnie oczekiwał rozwoju sytuacji.
Legenda nie umiera nigdy. | Różowy Składak - Zapraszam!
|
|
01-05-2014 00:05:27 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|