Wybór szkoły
|
Autor |
Wiadomość |
Norbi96
Rozrusznikowy Joe
Liczba postów: 1,272
Imię: --
Pojazd: Romet Komar
|
RE: Wybór szkoły
(01-06-2015 22:57:49)KubaBDG napisał(a): Ja miałem isć do technikum samochodowego, ale zrezygnowałem i idę do Zasadniczej szkoły zawodowej START. Praktyki mam płatne w warsztacie, obowiązuje system tydzien szkoły tydzien praktyk i tak na zmianę, a po tym zrobię liceum zaoczne dla dorosłych Myślę, że przez 2 lata przyjsc co drugi weekend do szkoły to nic sie nie stanie. Po zakończonych praktykach istnieje duża szansa, że będę już mial pracę w tym miejscu, ale jeśli nie to na bank będę miał wpisane w CV, że pracowałem
Dodaj do tego, 3 lata liczone do emerytury. Tydzień szkoły, tydzień praktyk? U nas jest 3 dni szkoły, 2 dni praktyki...
|
|
01-06-2015 23:24:12 |
|
|
Quake96
Zielono mi :D
Liczba postów: 2,750
Imię: Piotr
Pojazd: Romet Ogar 200
|
(01-06-2015 22:57:49)KubaBDG napisał(a): Ja miałem isć do technikum samochodowego, ale zrezygnowałem i idę do Zasadniczej szkoły zawodowej START. Praktyki mam płatne w warsztacie, obowiązuje system tydzien szkoły tydzien praktyk i tak na zmianę, a po tym zrobię liceum zaoczne dla dorosłych Myślę, że przez 2 lata przyjsc co drugi weekend do szkoły to nic sie nie stanie. Po zakończonych praktykach istnieje duża szansa, że będę już mial pracę w tym miejscu, ale jeśli nie to na bank będę miał wpisane w CV, że pracowałem
Haha kumpel teraz kończy tą szkołę Buda faktycznie darmowa, do tego masz wycieczki integracyjne co roku (Jedziecie do niemiec do jakiegoś aquaparku), luz podobno też jest, tylko z praktykami musisz dobrze trafić. Jak idziesz na mechanika to trzymaj się z dala od Auto-Service u Lewandowskiego na Chodkiewicza Taka moja rada
Aaa no i z prawkiem to masz tak, że szkoła funduje Ci darmowe kursy, czyli najdroższą część. Ty płacisz tylko za egzamin w WORDzie.
- Patrz pan, ale ciśnie tą jawką, no wariat!
- Ale panie, to dopiero drugi bieg się kończy...
"Skończyło się jak Bruce Lee, czy misja w kosmodromach
Nie nagra tego Grundig czy Unitra Diora...."
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 02-06-2015 00:40:12 przez Quake96.)
|
|
02-06-2015 00:39:27 |
|
|
Damian4570
Zaawansowany hardware'owiec
Liczba postów: 1,305
Imię: Damian
Pojazd: Romet Kadet
|
Musisz się zastanowić, czy chcesz iść później na studia, czy być szeregowym pracownikiem od razu po szkole... Ogólnie powiem tak, skończyłem LO (żałuję i nie żałuję, bo nie mam ani uprawnień spawacza, ani zdanego kursu na wózki widłowe). Aktualnie pracuję już 3 sezon w zaprzyjaźnionym warsztacie ślusarskim... Co prawda praca chwilowa, ale oprócz matury nie mam nic. Natomiast, jak chcesz iść na studia i iść gdzieś wyżej, to tylko LO i tylko polibuda (złośliwi mówią, że to parcie na kasę, no ale cóż )
|
|
03-06-2015 01:43:39 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|