Wybór szkoły - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Po godzinach (/forumdisplay.php?fid=22) +--- Dział: Hydepark (/forumdisplay.php?fid=23) +--- Wątek: Wybór szkoły (/showthread.php?tid=35227) |
Wybór szkoły - Latos - 01-06-2015 22:55:19 Wybieram się do bdg, ale nie wiem jeszcze niestety do jakiej szkoły, a czas najwyższy składać papiery. Co powiecie o ZSM 1 i elektroniku? Jaka jest zdawalność matur, jak jest w szkole, jacy są nauczyciele, jaki jest próg przyjęcia? Prosiłbym o treściwe odpowiedzi, najlepiej do końca tygodnia. RE: Wybór szkoły - KubaBDG - 01-06-2015 22:57:49 Ja miałem isć do technikum samochodowego, ale zrezygnowałem i idę do Zasadniczej szkoły zawodowej START. Praktyki mam płatne w warsztacie, obowiązuje system tydzien szkoły tydzien praktyk i tak na zmianę, a po tym zrobię liceum zaoczne dla dorosłych Myślę, że przez 2 lata przyjsc co drugi weekend do szkoły to nic sie nie stanie. Po zakończonych praktykach istnieje duża szansa, że będę już mial pracę w tym miejscu, ale jeśli nie to na bank będę miał wpisane w CV, że pracowałem RE: Wybór szkoły - Norbi96 - 01-06-2015 23:24:12 (01-06-2015 22:57:49)KubaBDG napisał(a): Ja miałem isć do technikum samochodowego, ale zrezygnowałem i idę do Zasadniczej szkoły zawodowej START. Praktyki mam płatne w warsztacie, obowiązuje system tydzien szkoły tydzien praktyk i tak na zmianę, a po tym zrobię liceum zaoczne dla dorosłych Myślę, że przez 2 lata przyjsc co drugi weekend do szkoły to nic sie nie stanie. Po zakończonych praktykach istnieje duża szansa, że będę już mial pracę w tym miejscu, ale jeśli nie to na bank będę miał wpisane w CV, że pracowałem Dodaj do tego, 3 lata liczone do emerytury. Tydzień szkoły, tydzień praktyk? U nas jest 3 dni szkoły, 2 dni praktyki... RE: Wybór szkoły - daro2014 - 02-06-2015 00:22:27 Polecam zawodowke mechanika. U nas jest 3 dni praktyk, 2 szkoły. 130 zł + premia i na wydatki jest RE: Wybór szkoły - KubaBDG - 02-06-2015 00:27:37 U nas finansowo tak samo. Na dodatek ta szkoła jest prywatna, ale bezpłatna. Do tego podręczniki darmowe, smartphone lub karta miejska również za darmo. A i w 3 klasie promocja na prawko RE: Wybór szkoły - Quake96 - 02-06-2015 00:39:27 (01-06-2015 22:57:49)KubaBDG napisał(a): Ja miałem isć do technikum samochodowego, ale zrezygnowałem i idę do Zasadniczej szkoły zawodowej START. Praktyki mam płatne w warsztacie, obowiązuje system tydzien szkoły tydzien praktyk i tak na zmianę, a po tym zrobię liceum zaoczne dla dorosłych Myślę, że przez 2 lata przyjsc co drugi weekend do szkoły to nic sie nie stanie. Po zakończonych praktykach istnieje duża szansa, że będę już mial pracę w tym miejscu, ale jeśli nie to na bank będę miał wpisane w CV, że pracowałem Haha kumpel teraz kończy tą szkołę Buda faktycznie darmowa, do tego masz wycieczki integracyjne co roku (Jedziecie do niemiec do jakiegoś aquaparku), luz podobno też jest, tylko z praktykami musisz dobrze trafić. Jak idziesz na mechanika to trzymaj się z dala od Auto-Service u Lewandowskiego na Chodkiewicza Taka moja rada Aaa no i z prawkiem to masz tak, że szkoła funduje Ci darmowe kursy, czyli najdroższą część. Ty płacisz tylko za egzamin w WORDzie. RE: Wybór szkoły - KubaBDG - 02-06-2015 00:48:48 Praktyki już mam załatwione w auto Reno laku. To jest dosłownie 5 metrów od mojego garażu Odp: Wybór szkoły - Latos - 02-06-2015 08:18:33 Do zawodowki nie ide, a szczegolnie do samochodowki. Lubie se czasem pogrzebac ale jakbym mial to robic przez reszte zycia to bym sie chyba zakatowal. Dlatego pytam o te szkoly. A jak uda mi sie zdac egzamin zawodowy to prawko zrobie z mojej pierwszej wyplaty. RE: Wybór szkoły - KubaBDG - 02-06-2015 15:14:42 Kolega się teraz wybiera do mechanika 1 na mechanika lotniczego, zobaczymy czy robotę po tym znajdzie RE: Wybór szkoły - Damian4570 - 03-06-2015 01:43:39 Musisz się zastanowić, czy chcesz iść później na studia, czy być szeregowym pracownikiem od razu po szkole... Ogólnie powiem tak, skończyłem LO (żałuję i nie żałuję, bo nie mam ani uprawnień spawacza, ani zdanego kursu na wózki widłowe). Aktualnie pracuję już 3 sezon w zaprzyjaźnionym warsztacie ślusarskim... Co prawda praca chwilowa, ale oprócz matury nie mam nic. Natomiast, jak chcesz iść na studia i iść gdzieś wyżej, to tylko LO i tylko polibuda (złośliwi mówią, że to parcie na kasę, no ale cóż ) |