Ocena wątku:
- 2 głosów - 4.5 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Komar 2350 nie można ustawić zapłonu
|
Autor |
Wiadomość |
elmer
Uczeń
Liczba postów: 169
Imię: Tomasz
Pojazd: Romet Ogar 205
|
RE: Komar 2350 nie można ustawić zapłonu
(27-08-2022 18:02:53)Orfeus napisał(a): To znowu ja. Zrobilem szlif cylindra. Stary miał za duży luz. Wszystko złożyłem, kompresja idealna. Niestety problem ten sam. Komar nie ma siły ruszyć z miejsca. Pali dobrze, ładnie wkręca się na obroty.
Czy problemem może być sprzęgło? Trochę ciągnie, jest jakby zbyt ciasne.
Swoim zabytkiem pojeździłem dosłownie kilka dni przez trzy miesiące od kiedy go nabyłem. Dokładnie takie same problemy u mnie jak i u Ciebie. Na szczęście mam jeszcze Ogara 205 i z niego mogłem się też nauczyć kilku rzeczy. Sprzęgła mam trzy i na tą chwilę tylko jedno sprawne, ale w jego wymianie mam czarny pas Jak coś Ci mogę pomóc to pisz, zdjęcia problemu mile widziane. Dziś poskładałem swojego Koszmara po spawaniu kilku elementów, nawet jeździł... Jeździł, bo po pewnym czasie pierdnął, kaszlnął i zaczął strzelać z gaźnika. Gaźnik oszalał, ale podmienię na ten z Ogra jutro i znów będę docierać szlif i kombinować z zapłonem (u mnie świeca czarna i brak reakcji na kręcenie podstawą). Platynki i kondensator mam 100%, bo na innym śmiga wszystko jak należy. Nowy klin, bo po szlifie jak go puściłem na obroty to stary ścięło Wrzuć jakieś namiary na siebie, najlepiej na maila.
|
|
24-09-2022 23:21:42 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 2 gości
|
|