Opel Frontera A Sport by Czerwonyxxx
|
Autor |
Wiadomość |
Czerwonyxxx
Nowy

Liczba postów: 8
Imię: Michał
Pojazd: Inny
|
Opel Frontera A Sport by Czerwonyxxx
Witam.
Trzy lata temu po pierwszym większym zarobku wymarzyłem sobie, że kupie jakiś samochód terenowy. Zanim zobaczyłem bohatera tego postu, byłem na oględzinach trzech samochodów (maverick, frontera i vitara) ale każdy wyżej wymieniony nie spełniał moich wymagań. 13 września zobaczyłem ,że jest nowe ogłoszenie , a na nim Opel frontera A sport. gdy przyjechałem to jej wygląd od razu mi się spodobał, technicznie było wszystko dobrze...
Podczas drogi powrotnej już była pierwsza przygoda, od razu człowiek wystraszony, ponieważ para z maski się wydobyła, pompa wodna okazała się zepsuta... Ale dojechaliśmy do domu. Na początku została wymieniona ta pompa, rozrząd, układ kierowniczy i hamulce, oraz olej. Do tej pory w nic nie inwestowałem do Opelka, tylko benzyna.
Dane techniczne:
silnik: 2.0 benzyna , 115 koni.
rocznik: 1995
Wyposażenie:
ABS
mechanizm różnicowy o ograniczonym poślizgu z tyłu (LSD)
tylna wycieraczka z różnymi prędkościami przesuwu
regulacja wysokości fotela kierowcy
klimatyzacja manualna
lakier metalic
radioodtwarzacz z 6 głośnikami i anteną dachową
dzielone asymetrycznie tylne siedzenie
wspomaganie układu kierowniczego
3 światło stop
zdejmowalna tylna część dachu
Zdjęcie od razu po zakupie
Po 'teście' napędu i pierwsze zdjęcie z frontką
"Bo sesja nad jeziorem musi być"
I zdjęcie z dzisiaj
|
|
05-01-2017 21:10:46 |
|
|
nie_mientki
Pomocny użytkownik
Liczba postów: 6,376
Pojazd: Romet 50-T-1
|
|
06-01-2017 00:16:33 |
|
|
Czerwonyxxx
Nowy

Liczba postów: 8
Pojazd: Inny
|
RE: Opel Frontera A Sport by Czerwonyxxx
(06-01-2017 00:16:33)nie_mientki napisał(a): Dlaczego kupiłeś Frotkę jak chciałeś terenówkę?

Fajnie bo silnik znany i tani w naprawach, kocha LPG.
Pogratulować, niech służy.
W terenie dobrze sobie radzi, więc na jej możliwości terenowe narzekać nie mogę.
Tylko sprzęgiełka napędu (automatyczne) "strzelały"... Rozebrałem i włożyłem mocniejszy pierścień i działa bardzo dobrze
(06-01-2017 02:29:21)Błażej napisał(a): Trochę słabe one są.
Niemniej jednak nie można im zarzucić ze są złe. Moc to nie wszystko. Bezawaryjne jednostki górą
Demonem prędkości może nie jest, ale wymagania odnośnie jazdy w terenie spełnia.
(06-01-2017 03:15:02)nie_mientki napisał(a): Co sportowego jest w "Sporcie" że odróżnia go od innych?
LSD działa czy tak średnio? Bo rzadko się zdarza by ktoś dbał o regularną wymianę nietaniego oleju w moście.
Tylko to, że ma 3 drzwi 
I ten zdejmowany tylni dach, ale to chyba nie jest "sportowe"
Lsd działa 
Olej był wymieniany rok temu (taa...wymieniany, nic tam prawie nie było  )
|
|
06-01-2017 17:14:42 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|