![]() |
Opel Frontera A Sport by Czerwonyxxx - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Po godzinach (/forumdisplay.php?fid=22) +--- Dział: Cztery kółka (/forumdisplay.php?fid=165) +--- Wątek: Opel Frontera A Sport by Czerwonyxxx (/showthread.php?tid=42600) |
Opel Frontera A Sport by Czerwonyxxx - Czerwonyxxx - 05-01-2017 21:10:46 Witam. Trzy lata temu po pierwszym większym zarobku wymarzyłem sobie, że kupie jakiś samochód terenowy. Zanim zobaczyłem bohatera tego postu, byłem na oględzinach trzech samochodów (maverick, frontera i vitara) ale każdy wyżej wymieniony nie spełniał moich wymagań. 13 września zobaczyłem ,że jest nowe ogłoszenie , a na nim Opel frontera A sport. gdy przyjechałem to jej wygląd od razu mi się spodobał, technicznie było wszystko dobrze... Podczas drogi powrotnej już była pierwsza przygoda, od razu człowiek wystraszony, ponieważ para z maski się wydobyła, pompa wodna okazała się zepsuta... Ale dojechaliśmy do domu. Na początku została wymieniona ta pompa, rozrząd, układ kierowniczy i hamulce, oraz olej. Do tej pory w nic nie inwestowałem do Opelka, tylko benzyna. Dane techniczne: silnik: 2.0 benzyna , 115 koni. rocznik: 1995 Wyposażenie: ABS mechanizm różnicowy o ograniczonym poślizgu z tyłu (LSD) tylna wycieraczka z różnymi prędkościami przesuwu regulacja wysokości fotela kierowcy klimatyzacja manualna lakier metalic radioodtwarzacz z 6 głośnikami i anteną dachową dzielone asymetrycznie tylne siedzenie wspomaganie układu kierowniczego 3 światło stop zdejmowalna tylna część dachu [attachment=14191] Zdjęcie od razu po zakupie ![]() [attachment=14192] Po 'teście' napędu i pierwsze zdjęcie z frontką ![]() [attachment=14193] "Bo sesja nad jeziorem musi być" [attachment=14194] I zdjęcie z dzisiaj ![]() RE: Opel Frontera A Sport by Czerwonyxxx - nie_mientki - 06-01-2017 00:16:33 Dlaczego kupiłeś Frotkę jak chciałeś terenówkę? ![]() Fajnie bo silnik znany i tani w naprawach, kocha LPG. Pogratulować, niech służy. RE: Opel Frontera A Sport by Czerwonyxxx - Texas Ranger - 06-01-2017 00:47:43 Też kiedyś marzyłem o Fronterze, ale przynajmniej 4 drzwiowej, fajne auto. RE: Opel Frontera A Sport by Czerwonyxxx - Błażej - 06-01-2017 02:29:21 Trochę słabe one są. Niemniej jednak nie można im zarzucić ze są złe. Moc to nie wszystko. Bezawaryjne jednostki górą RE: Opel Frontera A Sport by Czerwonyxxx - nie_mientki - 06-01-2017 03:15:02 Co sportowego jest w "Sporcie" że odróżnia go od innych? LSD działa czy tak średnio? Bo rzadko się zdarza by ktoś dbał o regularną wymianę nietaniego oleju w moście. RE: Opel Frontera A Sport by Czerwonyxxx - Czerwonyxxx - 06-01-2017 17:14:42 (06-01-2017 00:16:33)nie_mientki napisał(a): Dlaczego kupiłeś Frotkę jak chciałeś terenówkę? W terenie dobrze sobie radzi, więc na jej możliwości terenowe narzekać nie mogę. Tylko sprzęgiełka napędu (automatyczne) "strzelały"... Rozebrałem i włożyłem mocniejszy pierścień i działa bardzo dobrze ![]() (06-01-2017 02:29:21)Błażej napisał(a): Trochę słabe one są. Demonem prędkości może nie jest, ale wymagania odnośnie jazdy w terenie spełnia. (06-01-2017 03:15:02)nie_mientki napisał(a): Co sportowego jest w "Sporcie" że odróżnia go od innych? Tylko to, że ma 3 drzwi ![]() I ten zdejmowany tylni dach, ale to chyba nie jest "sportowe" Lsd działa ![]() Olej był wymieniany rok temu (taa...wymieniany, nic tam prawie nie było ![]() |