Romet Komar Sport by pitus116
|
Autor |
Wiadomość |
pitus116
Nowy
Liczba postów: 15
Imię: Piotrek
Pojazd: Inny
|
RE: Komar Sport? Prośba o identyfikację
Panowie,
jak rozmontować amortyzatory tylne? Wersja typowa dla Sporta, czyli górne szklanki z aluminium.
Chciałbym je zregenerować, a dolną część ponownie ocynkować. Wyglądają, jakby zarówno na górnym mocowaniu jak i dolnym były zaginane na kole angielskim. Ktoś już przerabiał ten temat?
Pozdrawiam
Piotrek
Notatka od joozek, 31-03-2016 00:22:42
Piotrze, przenoszę Twój wątek do działu "Nasze Romety"
- tu możesz pokazywać i opisywać wszystko o swoim Komarze Sporcie
|
|
|
30-03-2016 23:49:40 |
|
|
komarinho
długodystansowiec
Liczba postów: 552
Imię: Paweł
Pojazd: Romet Ogar 200
|
|
31-03-2016 00:00:39 |
|
|
joozek
senior
Liczba postów: 2,410
Imię: Józek
|
RE: Komar Sport? Prośba o identyfikację
Denerwować się, to tracić własne zdrowie z powodu cudzej głupoty
|
|
31-03-2016 00:19:42 |
|
|
komarinho
długodystansowiec
Liczba postów: 552
Imię: Paweł
Pojazd: Romet Ogar 200
|
|
31-03-2016 19:15:27 |
|
1 osoba postawiła piwo komarinho za ten post:1 osoba postawiła piwo komarinho za ten post.
joozek (03-31-2016)
|
pitus116
Nowy
|
RE: Romet Komar Sport by pitus116
Panie i Panowie, obiecana fotorelacja z postępów prac. W tym tygodniu odbieram też koła.
Józek, specjalnie dla Ciebie jedna z fotek Czy to o takie podkładki kierownicy chodzi?
I jeszcze seria pytań:
1. czym skleić pękniętą obudowę lampy przedniej? (lampa z PCV, czy innego plastiku);
2. gwint na sztycy ma równe 25mm średnicy i piękne zwoje, ale nakrętka chromowana (ta ozdobna na samą górę) wchodzi luzem. W czym jest problem?
3. gdzie kupić gumowe przelotki kabli do lampy przedniej i do tylnego błotnika? Nigdzie tego nie mogę znaleźć.
Pozdrawiam
Piotrek
|
|
04-07-2016 21:37:26 |
|
|
joozek
senior
Liczba postów: 2,410
Imię: Józek
|
No, no ... będzie cukiereczek
ad 1. z klejenia to chyba nic nie wyjdzie, najlepiej jak byś pospawał pęknięcie (pokaż jego zdjęcie). Fachowiec dobierze właściwe "elektrody" do tego pvc. Niemniej wydaje mi się, że taniej wyjdzie kupić "nową" całą skorupę. Coś tam chyba powinienem mieć
ad 2. poszukaj innej, niestety często się zdarza, że przed chromowaniem pasowała, a teraz nie A gwint na sztycy przed piaskowaniem zabezpieczyłeś, np taśmą izolacyjną?
ad 3.
http://www.sklepmotonet.pl/p/pl/ag0109/w...lacji.html
niestety do tylnego błotnika do tej pory nigdzie nie znalazłem nowych, ale identyczne znajdziesz w starym składaku - w ramie przelotka przewodu lampy tylnej idealna
Co do tych podkładek kierownicy, sam nadal ich nie mam, więc nie wiem, nie mam jak sprawdzić ale mogą chyba być takie
Denerwować się, to tracić własne zdrowie z powodu cudzej głupoty
|
|
04-07-2016 23:01:14 |
|
|
pitus116
Nowy
|
Dzięki Józek, staram się
Będę wdzięczny za informacje, czy masz ładną obudowę pvc. Wolałbym faktycznie nic nie kleić, tylko spokojnie założyć całą.
Gwint na sztycy został zabezpieczony taśmą i nic się z nim nie stało. Wygląda na to, że będę musiał poszukać innej nakrętki...może też coś znajdziesz u siebie? Najlepiej kilka sztuk na przymiarkę
Dzięki za link. Rozumiem, że przelotki tylnego błotnika nowej nie kupię i muszę szukać starego składaka, z którego sobie taką wymontuję?
Dzisiaj wysyłam parę detali do chromu i mam nadzieję, że za kilka tygodni uzupełnię fotorelację.
Podkładki dam kumplowi do dotoczenia paru kompletów. Jeden będzie dla Ciebie na próbę, może to będzie to
Pozdrawiam
Piotrek
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 06-07-2016 19:46:31 przez pitus116.)
|
|
06-07-2016 19:45:11 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|