Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
[Gdańsk] Skradziono moją perełkę :( Romet Universal La Riviera
|
Autor |
Wiadomość |
majus
Nowy
Liczba postów: 9
Imię: Justyna
Pojazd: Inny Romet
|
[Gdańsk] Skradziono moją perełkę :( Romet Universal La Riviera
Witajcie,
nie znalazłam osobnego tematu, więc pozwolę sobie zamieścić tutaj.
Dziś (24/25 lipca) w Gdańsku Wrzeszczu skradziono mi wyjątkowo charakterystyczny, jedyny w swoim rodzaju rower i mam nadzieję, że może to pomoże jakoś go odszukać.
I uchroni bliżej nieznanego miłośnika starych Rometów przed nabyciem kradzionego sprzętu.
Rower to zielona damka z białymi elementami, rocznik 1995 (!).
Model produkowany przez Romet specjalnie na eksport do Wielkiej Brytanii, oficjalnie jako Universal Cycles. Stąd ma np. odwrotnie zamontowane hamulce (prawy=przedni).
3-biegowy, biegi w piaście, zielona rama, białe elementy (siodełko, błotniki pedały, biały pasek na oponach). Srebrny, wgnieciony bagażnik, zamontowany komplet lampek. Lekko ułamana z tyłu osłona łańcucha.
Poza zużywającymi się elementami (opony, dętki, itp) wszystkie elementy oryginalne.
Na kierownicy i tylnym błotniku przyklejone kawałki odblaskowej folii.
Co najlepsze: z kilku/nastu stojących luzem rowerów zniknął tylko jeden jedyny - mój
Jest wart mniej więcej połowę tego co dowolny z innych stojących na klatce rowerów (oklaski dla złodzieja), ale dla mnie ma dużą wartość sentymentalną.
Jak mówiłam, to rower jedyny w swoim rodzaju, nie widziałam dotąd drugiego takiego w Polsce. Jeśli zauważycie gdzieś taki sprzęt - to z dużym prawdopodobieństwem będzie to właśnie mój!
Polecam się Waszej uwadze.
Na co dzień Gazela z 1985 r.
W przygotowaniu Romet Rekord z roku 1975.
-
Bloguję rowerowo na blogzmiasta.pl.
|
|
25-07-2015 12:59:52 |
|
|
Semmao
Podszeptywacz
Liczba postów: 4,470
Imię: Tom
Pojazd: Romet Ogar 200
|
RE: [Gdańsk] Skradziono moją perełkę :( Romet Universal La Riviera
Justyno polecam Ci wydrukować foto razem z info i nr telefonu i roznieść po lokalnych składach złomu. Podejrzewam, że ktoś zabrał stary rower, bo myślał, że na tym się skończy, zaniesie na złom i napije się piwska. + zgłosiłbym sprawę na policję jeśli znasz nr ramy, powiedziałbym im, że wartość roweru szacujesz na 1000zł+. Fakt zgłoszenia na policję również umieść na druakach dla złomowców.
Życzę powodzenia w poszukiwaniach!
Quake96 - 18-06-2013 22:49 -Cóż chciałeś Rometa to musisz się liczyć z wydatkami
kamil97 - 22-10-2014 10:02 -Ano ,,Chciales rysia, musisz się liczyć z wydatkami"
jurek_j - 25-04-2016 19:28 -chciałeś rometa, musisz się liczyć z problemami
|
|
25-07-2015 13:10:26 |
|
1 osoba postawiła piwo Semmao za ten post:1 osoba postawiła piwo Semmao za ten post.
xsaman (07-25-2015)
|
majus
Nowy
|
Więc tak:
1. Sprawa jest już zgłoszona na policję, na szczęście kiedyś zrobiłam sobie zdjęcia numeru ramy (po 20 latach nie mamy żadnego dowodu zakupu, na szczęście mam mnóstwo zdjęć roweru i mnie z rowerem).
2. Plan mam taki że jak tylko będę miała możliwość to drukuję fotki roweru i robię wycieczkę po komisach/lombardach/rynkach/złomach i proszę właścicieli o czujność.
3. No i tradycyjnie sprawdzam wszelkie allegro, gumtree, olx i inne tego typu.
Trzymajcie kciuki
-
|
|
25-07-2015 13:18:34 |
|
|
majus
Nowy
|
Rower był widziany w Gdyni koło poczty na 10 lutego.
Niestety zanim dojechałam z Gdańska już go nie było
Ale super że jest trop, zobaczymy może na monitoringu poczty coś mają, skoro jak pisał wigry3gdynia nie było powietrza w oponach to trochę tam czasu postał... może jakieś służby oczyszczania miasta?
W razie czego mój numer: 604804095, jakby ktokolwiek cokolwiek, polecam się!
W razie czego, wskazówka na przyszłość: w takich przypadkach od razu dzwonić na policję!
-
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 20-08-2015 09:27:04 przez majus.)
|
|
20-08-2015 09:24:39 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek: 1 gości
|
|