Ocena wątku:
- 0 głosów - 0 średnio
- 1
- 2
- 3
- 4
- 5
Jak zdemontować rozpylacz?
|
Autor |
Wiadomość |
Amanssy
Praktykant
Liczba postów: 379
Imię: Wojtek
Pojazd: Romet Chart
|
Jak zdemontować rozpylacz?
Witajcie
Krótkie pytanie do chartkorowców-jak ściągnąć rozpylacz(czy to wogóle możliwe ?)
Charta na "nowym"14mc strasznie zalewało,nie dało się wogóle ustawić.Porównałem go ze starym i zauważyłem,że ten nowy nie ma metalowej miseczki na górze komory i chcę go przełożyć.
Tak BTW wie ktoś jak rozruszać zacinający się zaworek iglicowy z innego "mc'ka"?
|
|
08-08-2013 11:07:13 |
|
|
stqc
Moderator
Liczba postów: 3,745
Imię: Maciek
|
RE: Jak zdemontować rozpylacz?
Rozpylacz to możesz zdjąć tak:
1. włóż małego palca w miejsce gdzie wchodzi iglica aby go przytrzymać od góry (ja miałem ciężko bo mi się palec nie mieścił )
2. lekko ściśnij sprężynę
3. Zdejmij te zabezpieczenie (taki jakby zawleczka, coś jak siger tylko bez uch na ściągacz)
4 i gotowe zdjełeś ten rozpylacz
Zaworek iglicowy mi też się zacinał to go lekko na papierze 1500 przetarłem i jest dobrze
Aha i nie zapomnij o tym że pod rozpylacz najpierw idzie uszczelka (np z dętki) później go wkładasz do korpusa gaźnika, wtedy dajesz oring, miseczka, sprężyna, miseczka zabezpieczenie i gotowe
Jaką masz dyszę w tym 14MC ?
Poleca zmontuj go ze schematem i wszyskot musi być, bo ja np nie miałem głupiej uszczelki to ciężko palił a jak nie było Oringa to palił około 8L
http://i491.photobucket.com/albums/rr280...azioer.jpg
xyz
|
|
08-08-2013 11:15:50 |
|
1 osoba postawiła piwo stqc za ten post:1 osoba postawiła piwo stqc za ten post.
Amanssy (08-08-2013)
|
Amanssy
Praktykant
Liczba postów: 379
Imię: Wojtek
|
Stokrotne dzięki STQC-przełożyłem te wszystkie pierdoły z starego gaźnika do nowego rozpylacza,zamontowałem,podlałem i od 1 freza wręcz idealnie .Ustawiłem go w 1 min(a nie 5h teraz już się nie dziwie dlaczego xD) i się przejechałem.Licznik 2 razy się zamknął (sam ) i jest bomba.Zgasł mi tylko raz,ale dlatego,że się paliwo w komorze skończyło-przechyliłem i jazda.Tak więc do zamknięcia i jeszcze raz dzięki.
STQC-dysze takie same,oryginał.
P.S-zalewało,bo jakiś "mózg" wywalił 2 uszczelnienia i jedną miseczke O.o-nie pierwszy zresztą kwiatek w tym gaźniku.
(Ten post był ostatnio modyfikowany: 08-08-2013 13:24:03 przez Amanssy.)
|
|
08-08-2013 13:22:49 |
|
|
stqc
Moderator
Liczba postów: 3,745
Imię: Maciek
|
Najlepiej to zrób to raz a dobrze:
1 nawierć otwory wiertłem 7
2. Nagwintuj M8
3. szpilki to sam sobie zrobisz na podstawie starych w sensie że długość gwintu do cylindra na nakrętke i pusta przestrzeń
A dlaczego M8 bo są twardsze ich nie zerwiesz i co najważniejsze wydech wchodzi na styk więc trzyma się idealnie i nic nie cieknie
xyz
|
|
08-08-2013 17:27:40 |
|
|
Użytkownicy przeglądający ten wątek:
|
|