![]() |
|
Ogar 200 odblokowywanie. - Wersja do druku +- Chlopcy Rometowcy - Forum Romeciarzy! (https://www.chlopcyrometowcy.pl) +-- Dział: Motorowery i motocykle Romet (/forumdisplay.php?fid=13) +--- Dział: Usprawnienia (/forumdisplay.php?fid=20) +--- Wątek: Ogar 200 odblokowywanie. (/showthread.php?tid=55915) |
Ogar 200 odblokowywanie. - bartekbartek1234 - Wczoraj 21:39:41 Witam, od niedawna jestem szczęśliwym posiadaczem ogara 200 z 89' roku, i chciałbym go odblokować, ale nie za bardzo ingerować w silnik czyli ustawianie zapłonu, tłok czy coś w tym stylu, więc czy samo wymienienie dysz w ikovie, króćca (co już zrobiłem) i ucięcie kolanka na 3-4 cm coś da? Na razie wymieniłem sam króciec i różnicy w mocy ani prędkości nie ma. RE: Ogar 200 odblokowywanie. - Dawdzio - Dzisiaj 01:30:21 Nie ma i nie będzie, jeśli już są różnice to symboliczne. Warto to zrobić raczej dla większej sprawności niż tego mitycznego wzrostu mocy. Tak przy okazji: ustawienia zapłonu nie zaliczałbym do ingerencji w silnik. Przy zapłonie stykowym okresowa kontrola zapłonu jest zwykłą czynnością eksploatacyjną. |